Bloc biblioteca del CEJFE


691 APUNTS

 • 10:41
 • 0

Presentació de la recerca: La llibertat condicional a Catalunya

Demà 27 de maig tindrà lloc al Centre d’Estudis i Formació Especialitzada una nova sessió d’investigació en què es tractarà la llibertat condicional a Catalunya. S’hi presentaran els resultats més destacats d’una recerca que ha tingut com a principal objectiu conèixer a fons com es gestiona actualment la llibertat condicional a Catalunya i proposar millores per aplicar-la. La investigació analitza 3.400 expedients d’interns penitenciaris que l’any 2012 es trobaven en llibertat condicional, en 3r grau i en 2n grau, per extreure’n les similituds i diferències. També s’ha recollit l’opinió dels professionals relacionats amb aquest àmbit i s’ha estudiat l’aplicació que fan de la llibertat condicional altres països europeus. Tot plegat dóna una idea completa del moment en què es troba la mesura i quines són les perspectives de futur. Podeu consultar el programa de l’acte aquí.

Si no podeu assistir a la Sessió, podeu seguir-la en directe per internet a http://bit.ly/sessioinvestigacio270514. Posteriorment, la sessió es podrà visionar a través de la web www.cejfe.tv.

 • 10:41
 • 0

Guanyadors del #cejfenegre 2014

Ja tenim els guanyadors del #cejfenegre 2014! El microrelat de Carlos Pérez Sánchez ha aconseguit 92 “m’agrada” i és el guanyador del premi dels seguidors de la pàgina. I el microrelat d’Aldo Solsona ha estat el guanyador del premi del jurat. També fem menció especial dels microrelats de Pedro Martínez i Sergi Carreras que amb 57 i 20 vots respectivament han quedat en segon i tercer lloc en les votacions del públic. Reproduïm en aquest post el text dels microrelats guanyadors:

Carlos Pérez Sánchez (premi #cejfenegre 2014 dels seguidors de la pàgina)
No podia dormir. Aquell fill de puta li havia tret el motiu pel qual viure, la seva filla. La va tallar en trossos tan petits, com nosaltres en l’infinit cosmos. El fet que la policia l’hagués detingut, no el consolava. Només volia venjança. En pensar això, sobre el seu rostre queien llàgrimes eternes, com la maldat i l’estupidesa humana. PUM!, PUM! Va decidir desaparèixer.

Aldo Solsona (premi #cejfenegre 2014 del jurat)
Va semblar un accident. Havia planificat la mort del meu germà bessó amb tot detall. Quan la mare es va agenollar davant del cos sense vida cridant el meu nom, vaig decidir no treure-la del seu error. Sempre se l’havia estimat més que a mi.

Menció especial per als microrelats de:

Pedro Martínez
Els policies Dupont i Dupont comparegueren immediatament al lloc dels fets. Els cadàvers d’en Tintin i el capità Haddok presentaven un orifici de bala al cap i duien a la mà una pistola.
- Ha estat un duel.
- Jo encara diria més: un duel.
El professor Tornasol somreia d’amagatotis. El seu invent, una píndola d’inducció al suïcidi, havia estat un èxit per partida doble.

Sergi Carreras
Eren les 20:00 del 22/11/05.
Tot estava previst, no s’havia deixat res a l’atzar.
El pla estava estudiat fins al més mínim detall, l’Iñaki, que coneixia com ningú les altes esferes de l’entramat social, ho havia organitzat conjuntament amb el Diego.
El Jaume, amic seu i últim responsable de l’organització, n’estava al corrent.
“Benvinguts al Fòrum”, va dir el Joan Antoni.

Gràcies a la col·laboració de la LLibreria LaJurídica i la Llibreria Marcial Pons no tan sols els guanyadors del cejfenegre tenen premi sinó que els relats amb menció especial rebran un obsequi per la seva participació.

Moltes gràcies a tots i totes per participar!

 • 13:28
 • 0

IV Tertúlia literària de novel·la negra

IV Tertúlia literària de novel·la negra (Dijous 10 d’abril al CEJFE)

Com cada any pels volts de Sant Jordi, la Biblioteca del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada us convida a participar en aquesta tertúlia literària sobre novel·la negra on debatem i compartim opinions sobre la literatura negra i policíaca, que a molts de nosaltres ens apassiona. Aquest any el tema central de la nostra IV tertúlia serà la novel·la negra feta a Catalunya amb un especial interès per la novel·la d’aquest gènere escrita en català.  Enguany els convidats a la taula rodona són:
Jordi Canal Artigas, bibliotecari i difusor del gènere negre i policíac. Director de la Biblioteca la Bòbila de l’Hospitalet, primera biblioteca pública del país dedicada a aquesta especialitat; és el creador del fanzín L’H Confidencial i del primer club de lectura de novel·la negra a l’Estat espanyol. Des de 2007 coordina el Premi Internacional de Novel·la Negra L’H ConfidencialAndreu Martín Farrero, novel·lista, guionista, guanyador del Premi Pepe Carvalho 2011, del Premi Crims de Tinta 2013 i de diferents guardons del gènere policíac i criminal (més al seu blog) i Carles Quílez Lázaro, periodista i escriptor. Durant molts anys fou corresponsal de la Cadena Ser, on va dirigir la secció de tribunals i policia. Les seves novel·les són fruit de les seves experiències. Actualment és director d’Anàlisi de l’Oficina Antifrau de Catalunya.

Mireia Plana Franch, llicenciada en filologia romànica, cap de la Secció de Disseny i Programes de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i lectora infatigable de tota mena de literatura moderarà la tertúlia.

Si voleu participar-hi només cal que us hi inscriviu o que ens envieu un correu electrònic a biblioteca_cejfe.dj@gencat.cat amb el nom i cognoms, NIF i adreça personal i/o laboral.

Més informació al programa.

 • 12:00
 • 4

cejfenegre: III edició del concurs de microrelats

La Biblioteca del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) presenta la tercera edició del cejfenegre: concurs de microrelats negres, amb l’objectiu de difondre la literatura a través de noves formes de comunicació digital i donar a conèixer les diferents eines 2.0 de què disposa la Biblioteca per comunicar-se amb els seus usuaris.
Bases
1. Els participants han de ser majors de 18 anys. Han de ser persones físiques. No hi poden participar entitats, associacions, organismes, comptes col·lectius, etc.
2. Els microrelats han d’estar escrits en català. No poden excedir de 380 caràcters (inclosos els espais).
3. Els microrelats han de ser obres originals i inèdites, correctament escrites i es poden presentar des de l’1 de març fins al 2 d’abril de 2014.
4. Els microrelats han de ser del gènere negre o policíac.
5. Cal publicar una única actualització al mur de la pàgina del Facebook Biblioteca CEJFE amb el microrelat proposat. Un cop fet, cal també enviar un missatge a l’adreça de correu electrònic de la biblioteca (biblioteca_cejfe.dj@gencat.cat) amb el mateix contingut i el nom, cognoms i DNI o NIE de la persona autora.  Indicar “Concurs cejfenegre” a l’assumpte del missatge.
6. Només es pot presentar un relat per persona.
7. Es considera autor la persona propietària del compte de correu electrònic des del qual s’hagi enviat el microrelat premiat.
8. No es permeten relats ofensius o comentaris despectius sobre les obres. El CEJFE es reserva el dret de retirar-los si ho considera convenient.
9. Entre els qui hi participin hi haurà 2 relats guanyadors, un d’escollit pels seguidors del facebook de la biblioteca i un altre pel jurat.
Cadascun guanyarà un lot de llibres de gènere negre i policíac, donatiu de les llibreries col·laboradores. Aquests premis es lliuraran el 10 d’abril, al final de la IV Tertúlia literària de novel·la negra, que tindrà lloc al CEJFE.
10. El jurat està format pels experts en novel·la negra i escriptors participants en la IV edició de la tertúlia literària de novel·la negra i per la responsable de la Biblioteca del CEJFE.
11. El veredicte es donarà a conèixer el dia 10 d’abril, a les 18.45 h, al final de la Tertúlia literària.
12. Els organitzadors es reserven el dret de fer difusió dels microrelats concursants en altres mitjans amb la llicència Creative Commons (CC
BY-NC-ND 3.0).
13. La participació en el concurs comporta l’acceptació d’aquestes bases.
14. Les votacions per escollir el relat premiat pels seguidors del facebook de la Biblioteca es comptabilitzaran mitjançant els m’agrada que reculli cada relat.
15. Període de votacions: Es poden votar els microrelats des de l’1 de març fins al 8 d’abril de 2014. Es poden votar tants microrelats com es vulgui. No es comptabilitzaran el vots d’entitats, associacions, organismes, comptes col·lectius, etc.
 • 11:54
 • 0

Projecte tècnic de Medi obert

Comunitat Medi obert de justícia juvenil (Barcelona).  Projecte tècnic de Medi Obert. Barcelona: Departament de Justícia, 2013 Sig. 34-053.2 Pro (disponible també en paper a la biblioteca)

A la presentació d’aquesta nova publicació del programa Compartim, Joaquim Clavaguera i Vilà, director general d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil explica que: “…Aquest Projecte tècnic de Medi Obert és fruit del treball col·laboratiu del conjunt dels professionals de medi obert, dels tècnics de l’Àrea de Medi Obert i d’altres responsables de la Direcció General d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil. És un document que mostra sobre el paper la tasca de cada dia i que defineix i actualitza l’àmbit de treball i la identitat dels professionals de l’Àrea de Medi Obert. En l’àmbit de medi obert, el Projecte tècnic és un conjunt organitzat i sistematitzat de metodologies, processos i indicadors d’avaluació per definir a qui va adreçat, per a què es dissenya, el context i condicions dels actors que l’han d’aplicar i les eines i actuacions a emprar per a l’execució de les mesures judicials. Ja l’any 1990 es va elaborar el Projecte tècnic amb la participació dels delegats d’assistència al menor, el qual va fer possible que els equips de medi obert de Justícia Juvenil disposessin d’un projecte tècnic capaç de donar resposta als reptes esdevinguts en aquest llarg període de la justícia juvenil en medi obert a Catalunya. Malgrat el seu important recorregut i la pervivència de molts dels seus continguts, ara, l’any 2013, els canvis esdevinguts (especialment normatius, socials i econòmics) i les necessitats emergents han fet imprescindible desenvolupar un nou projecte tècnic per al medi obert.”

Per la seva banda la Comunitat de Medi Obert de Justícia Juvenil en el tríptic  de la seva Jornada anual presentaven el nou projecte així:  ” Per què ens cal ara un nou Projecte tècnic de Medi Obert? Aquesta pregunta se la deu haver fet més d’un professional, vista l’actual situació social i econòmica. Potser hauria estat més prudent deixar passar el temps i continuar amb les rutines i les maneres de fer que fins ara ens han servit per donar resposta als encàrrecs de la jurisdicció de menors amb un resultat notable. Sens dubte aquesta hauria estat l’opció més fàcil, però només hauria servit per ajornar la posada al dia de la tasca dels professionals de Medi Obert de Justícia Juvenil i deixar-nos en una situació de desavantatge per encarar el reptes que la conjuntura actual i el futur més proper ens plantegen. Des de l’Àrea de Medi Obert es va veure clar que, per mantenir i projectar les nostres línies de treball, ara era el moment just d’avançar-se i encarar el repte de posar al dia les actuacions que fan els tècnics i, alhora, assentar les línies de futur per optimitzar-les i modernitzar-les. Per a l’elaboració d’aquest nou Projecte tècnic es va considerar que un pilar bàsic havia de ser comptar amb la màxima participació del col·lectiu de professionals. Per això es va dissenyar una estructura col·laborativa encaixada i inserida dins del programa Compartim. I si un dels pilars d’aquest nou Projecte tècnic ha estat aconseguir la màxima participació del col·lectiu, l’altre ha estat la participació d’experts externs que han aportat els coneixements específics del seu camp professional al document que s’estava elaborant.”

 • 14:23
 • 0

Mediació dins les presons

Interessant experiència de Mediació intrapenitenciària i altres pràctiques restauratives al Centre penitenciari Madrid III: http://bit.ly/1coeb7v Ens fem ressò del document que recull els resultats de les diferents pràctiques restauratives realitzades per l’equip de mediació penitenciària de l’Associació de Mediació i Pacificació dins del Centre Penitenciari Madrid III, al llarg dels mesos compresos entre setembre de 2012 i juny de 2013, i que també presenta altres actuacions de formació i difusió realitzades fora de Valdemoro, sempre en referència a l’activitat allà desenvolupada.

 • 11:18
 • 0

Aprendre fent (Learning by doing) i aprendre en xarxa

Presentació del llibre Aprender es hacer i sessió sobre aprenentatge en xarxa al CEJFE

El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada organitza, dins de la seva programació d’innovació en formació, dues sessions dedicades a reflexionar i debatre sobre diferents aspectes de metodologia, orientació i continguts de la formació i l’aprenentatge corporatius.

En la primera, una nova edició dels ‘Dialegs amb…’, que tindrà lloc el dia 1 d’octubre, de 13 a 14 h, amb motiu de la presentació del llibre Aprender es hacer del col·laborador del CEJFE Sebastián Barajas, es debatrà sobre la contribució de l’aprendre fent (learning by doing) com la manera més efectiva d’aprendre de les persones. Hi participarà com a presentador Ferran Ruiz Tarragó, president del Consell Escolar de Catalunya.
Per la segona, la 7a sessió dels Espais de coneixement, tindrà lloc el dia 7 d’octubre, de 15.45 a 18.30 h, i té com a títol ‘Aprendre en xarxa: de la interacció a la col·laboració’. Els professors Begoña Gros i Cristóbal Suárez debatran sobre l’aprenentatge en xarxa subratllant el valor pedagògic de la col·laboració, en particular a Internet.
Programa i inscripcions a Dialegs amb…
Programa i inscripcions a Espais de coneixement
 • 13:44
 • 0

El dret de família del segle XXI

GUILARTE GUTIÉRREZ, Vicente (dir.); MARTÍNEZ ESCRIBANO, Celia (coord.) Los conflictos actuales en el derecho de familia.  Pamplona: Thomson Reuters; Valladolid: LexNova, 2013 Sig. 347.6 Con

Aquesta obra  col·lectiva aborda problemes d’actualitat del dret de  família espanyol des de diferents perspectives.  S’analitzen qüestions relacionades amb les relacions econòmiques dels cònjuges, com ara els problemes pràctics derivats de l’autonomia patrimonial dels esposos i la cogestió en el règim de societat de guanys; s’estudien també els problemes de la dissolució del règim de separació de béns, a més d’aprofundir en les conseqüències de l’actual règim de separació i divorci, la tutela dels col·lectius més vulnerables dins l’estructura familiar (menors, vells, persones amb discapacitat) i finalment també es tracten qüestions transfrontereres i de dret comunitari que poden adquirir importància en el moment de la crisi conjugal arran de l’augment de la població immigrant.

Podeu consultar el sumari d’aquesta obra a la pàgina web de l’editorial La Ley.

 • 13:02
 • 0

Una teràpia per evitar recaigudes en conductes addictives

BOWEN, Sarah; CHAWLA, Neha; MALARTT, G. Alan. Prevención de recaídas en conductas adictivas basada en Mindfulness: Guía clínica. Bilbao: Desclée de Brouwer, 2013

Sig. 615.851 Bow

Des del punt de vista formal, aquest llibre ofereix la guia d’un programa per conduir grups de recuperació d’alcoholisme i drogoaddiccions, detallant materials, tasques i objectius alhora que proporciona exemples clars de l’estil d’intervenció en aquest tipus de grups.
Temàticament, el llibre se centra en la teràpia de conductes addictives. Però, al mateix temps, aborda contínuament el tema del control dels impulsos aplicat no només a l’addicció i a les recaigudes sinó a tot tipus de comportament individual i a les conductes interpersonals, per tant l’obra és, també, un veritable tractat d’autocontrol .
Atenent a la teoria que serveix de suport al programa, el mateix G. Alan Marlatt explica al prefaci el seu periple ideològic que, des dels seus inicis amb la teràpia aversiva, va evolucionar fins a desembocar en l’enfocament mindfulness que aporta a la psicoteràpia les notes de compassió, acceptació realista de les pròpies limitacions i obstacles i coratge per traçar el propi camí vital.
En definitiva, la principal aportació d’aquest llibre -i dels enfocaments basats en “l’atenció conscient”- consisteix a desplaçar el focus d’atenció de la psicologia des dels estímuls i les respostes al propi subjecte humà, a la seva capacitat d’iniciativa, de superació i a la seva responsabilitat vital.
Podeu trobar més informació sobre aquesta interessant tècnica de meditació i teràpia de conducta als següents enllaços:
http://www.papelesdelpsicologo.es/vernumero.asp?id=1340
http://www.catradio.cat/audio/674783/Lofici-de-viure-Aprendre-a-parar
 • 09:40
 • 101

Votacions #cejfenegre microrelats 2013

Microrelats presentats al #cejfenegre del 4 de març fins al 4 d’abril (13.47)

En aquest post recollim tots els relats que s’han anat publicant a Twitter fins avui per tal que els pugueu votar.  Per votar, cal que afegiu un comentari a aquest post amb el text: “M’agrada” i a continuació poseu tots els números dels relats que voleu votar. Podeu votar-ne més d’un però només podeu fer un vot per cada relat. Recordeu la temàtica d’aquest any: microrelats negres i carceraris!!!!

1- David Agustí @DavidAgust1

Escoltà les passes, va mirar, es va asseure i va esperar. La mirada infinita als barrots. Quan s’obrís la cel·la, era home mort #cejfenegre

2-Gòmez de la Sorna @odradek1

Acabà penjant-se una nit incapaç d’entendre perquè si l’havien empresonat per polígam l’obligaven a anar allà dins amb esposes.#cejfenegre

3-Gòmez de la Sorna @odradek1

Li amagaren la llima dins un entrepà i així va poder aconseguir escapar. Unes hores. Al dentista.#Cejfenegre

4- Alfons DelgadoGarcia @alfonsdg

Li amagaren la llima en un entrepà, però no el van avisar. I ell, tan aficionat, a la secallona ripollesa…#cejfenegre

5- Alfons DelgadoGarcia @alfonsdg

Fa dies que no se sent res. A ningú. Espero, assegut. La cel·la oberta és l’horror. Per venjança esperava la mort, no la bogeria#cejfenegre

6- Núria Vives@nuriavives

Voltava pel pati quan va observar a terra una ombra que li va gelar l’ànima: una aparició? La seva imaginació? Uf! #cejfenegre

7- Gòmez de la Sorna @odradek1

El posat del jutge de presó al veure’m catar la sentència em va fer pensar que potser no era ben bé això el que m’havia dit.#cejfenegre

8- ccoocplledoners @ccoocplledoners

passos..em segueixen.miro no hi ha ningú. més passos, por.més por,més passos.miro Deu meu! porto un paper enganxat a la sabata #cejfenegre

9-  ccoocplledoners@ccoocplledoners

#cejfenegre La porta es tanca.tota la vida pres ara,llibertat,angoixa.no se viure a l’altre costat de les reixes.missió delinquir aviat

10- David Agustí @DavidAgust1

Em fa companyia, caminem pel pati quan sortim de la cel.la.Parlem. És un amic. No sap que estic aquí per acabar amb la seva vida.#cejfenegre

11-juju @juditeta44

#cejfenegre 23:30 la lluna es reflexa en el pati, els estels dibuixen formes diverses. Demanaré un desig. 24:00 somio darrere els barrots.

12- Gòmez de la Sorna @odradek1

Sabia que un cop tancat no m’esperaria, però tampoc calia que vingués a dir adéu amb les mitges trencades i aquella olor a home.#cejfenegre

13- Alfons DelgadoGarcia@alfonsdg

Violència descontrolada, fins que un matí Stroud trobà un pardal al pati.Tot va canviar. I llavors aparegué el gat de l’alcaide.#cejfenegre

14- The TWD @TheTWD1

6 toms i 40 h d cel·la x resoldre l’enigma. Sense cafè ni tabac, s’adormí; l’advocat ja li faria 5 cèntims d’aquell tal sumeri.#cejfenegre

15- The TWD @TheTWD1

A les dutxes, amb els altres presos, tirà el sabó a terra. Relliscà i picà de templa amb l’aixeta letal. Va poder dir: ‘Fa mal’. #cejfenegre

16-  The TWD @TheTWD1

Havia de ser molt difícil sortir d’aquella presó. Com a mínim, tant com havia estat entrar-hi.#cejfenegre

17- Alfons DelgadoGarcia @alfonsdg

La idea el feia estremir quan entrava a la cel•la, a l’amagatall perfecte per a un assassí: entre assassins, les seves víctimes.#cejfenegre

18- Gòmez de la Sorna@odradek1

El polític, finalment, va ingressar a la presó amb càrrecs. Concretament, de director i president d’una fundació vinculada. #CejfeNegre

19- The TWD @TheTWD1

Amb migranya, apretà les temples entre els barrots de la cel·la. Alhora que el carceller feia la ronda colpejant-los amb ràbia.#CejfeNegre

20- The TWD @TheTWD1

A sa cel·la, immòbil. Ulls oberts, colze a taula, puny a la templa. I ni rastre del bidó de nitrogen líquid abocat minuts abans. #CejfeNegre

21- julia33 @escriba33

#cejfenegre si sóc aquí, vaig atracar exprés per ser empresonat. No tenia sostre ni menjar la crisi m’ha forçat per no perdre més dignitat

22- The TWD @TheTWD1

Quan despertà, després d’uns somnis neguitosos, es troba al llit d’una cel·la convertit en un innocent monstruós. #CejfeNegre

23-The TWD@TheTWD1

Des de la cel·la d’aïllament, vaig suplicar qualsevol objecte. El guarda bord em llançà un García Márquez. Vaig amagar el goig. #CejfeNegre

24- The TWD @TheTWD1

El pres havia fugit pel finestró elevat de la cuina del penal. Emperò, no podia ser gaire lluny, sense duodè, jejú i ili. #CejfeNegre

25-Alfons DelgadoGarcia @alfonsdg

És allà.T’he descobert i sé a què vens.M’hauré de mantenir allunyat’ Llavors,notà un tacte fred i esmolat al coll.‘Vaja.Cagada’ #cejfenegre

26-The TWD @TheTWD1

Des de que vaig penjar el póster de Van Gogh, a cada racó de la cel.la hi trobo records de Tailàndia.#CejfeNegre

27-The TWD @TheTWD1

Durant el meu torn de guàrdia del pati petit a la posta elevada, els presos tenien l’insult; la meva mala baba, la gravetat. #CejfeNegre

28-David Agustí @DavidAgust1

Hem compartit la vida dins la presó. M’has donat llibertat amb els teus somnis, jo te la dono amb les meves mans. Mor amic meu#cejfenegre

29-Sònia Garcia @migaso66

#cejfenegre L’actuació a la roda de reconeixement va ser impecable, la víctima emprà quinze segons: “el segon, no, el tercer, per la dreta”.

30-juju @juditeta44

Sona l’alarma, que ha passat? Algú s’ha escapat. Comença el recompte, els nervis, el buidatge en definitiva el silenci…

31- The TWD @TheTWD1

En acabar la jornada laboral, el director de la presó va cap al mòdul 2 i entra a la cel·la 8. Ja està llest per al recompte. #CejfeNegre

32- The TWD @TheTWD1

Vam estar junts poca estona, amb la meva dona. Però vam aconseguir muntar, vis-a-vis, el moblet de l’Ikea. #CejfeNegre

33- The TWD @TheTWD1

Caminant emmanillat d mans i peus pel passadís de la mort, temps i espai semblaven infinits: concretament, 30 metres i 4 minuts.#CejfeNegre

34- The TWD @TheTWD1

A punt per rebre la injecció letal, sonà el telèfon i un emotiu ‘requiescat in pace’ del governador em va alegrar el dia. #CejfeNegre

35- Alfons DelgadoGarcia @alfonsdg

El prenien per boig en veure’l llepar els barrots de ferro. Però jo conexia l’àcid d’odi i venjança que emanen del seu interior#cejfenegre

36- The TWD @TheTWD1

Un cop injectada la solució letal, sonà el telèfon i es comunicà que aquella presó no pertanyia a Dakota del Sud, sinó del Nord.#CejfeNegre

37- The TWD @TheTWD1

El pitjor càstig per tota una vida de condemnes i presidis: fora, vell, sol i amb l’únic desig de l’arribada de la parca. #CejfeNegre

38- Javier Lechón @biblioJavi
Els barrots no poden contenir el fum ni la sang. Va escapar de la presó amb una burilla ben esmolada #cejfenegre

39-The TWD @TheTWD1
Per insistir en el repartiment del botí quan sortíssim, vaig fer-li una bestreta amb una peça d’or: la que ell duia a la boca #CejfeNegre

40- MontseMB @montmobo
#cejfenegre Les calces estripades i la cara destrossada, ho pagarà car a la presó aquest desgraciat. Ja pot ser peix gros, no li serà fàcil

41- Sara Porta Meseguer @SaraPortaM
Pensava que passaria en un tres i no res, i quan es va adonar del que significa que et prenguin la llibertat,portava ja 5 minuts #cejfenegre

42- Porta Meseguer @SaraPortaM
Va obrir els ulls i la cel.la era oberta. Hi havia un home a terra, potser mort. La presó semblava buida. Va continuar dormint #cejfenegre

43- Alfons DelgadoGarcia @alfonsdg
Si mires el sostre des de dins la cel•la i en el seu lloc veus el cel blau, la llibertat definitiva s’acosta. Només cal esperar. #cejfenegre

44- Josep @jgorco
S’esta dutxant. En escoltar trencar el pal d’escombra sap que ja han descobert la seva identitat i delicte. Merda. Mala sort.#cejfenegre

45- Sara Porta Meseguer @SaraPortaM
A l’aeroport ningú la va ajudar. Es va desmaiar. En despertar el metge de la presó li va dir: tranquil.la Esperança, tranquil.la #cejfenegre

46- Josep @jgorco

Escolti, avui es festa? perplexitat. Vaig cap a l’ultima cel·la, el rata es a terra, sagnant, l’hi han clavat un pinxo. Deutes.#cejfenegre.

47- The TWD @TheTWD1

Mentre era al penal, les meves opinions eren únicament presoneres de la meva ignorància. I encara avui ignoro per què. #cejfenegre

48- The TWD @TheTWD1

Vaig mirar amunt i no hi havia sostre. Havia d’improvisar un pla de fugida Atari: com anar esquivant les bombones de butà. #cejfenegre

49-The TWD @TheTWD1

Ho havia donat tot per aconseguir el codi que em treuria d’aquella ratera humana; només em calia desxifrar IXXLIXLIIXLV. #cejfenegre

50- The TWD @TheTWD1

Bescanvio reducció de condemna per microcontes a granel. #cejfenegre

51- The TWD @TheTWD1

El forense examinava el cadàver del pres amb rigor. Llur professionalitat i tibantor envaïen la sala d’autòpsies. #cejfenegre

52-David Agustí @DavidAgust1

Mai hagués dit que seria assassinat per un amic. Jo no m’hagués mort de millor manera. És la millor fugida d’aquesta presó #cejfenegre

53- martinalay @martinalay62

#cejfenegre No eren les cadenes ni els barrots els que el mantenien prés, era el pes de la culpa pel seu brutal crim

54- Alfons DelgadoGarcia @alfonsdg

El concurs de microrrelats de la presó el guanyà el Don, malgrat no saber escriure. Ningú s’estranyà, i menys els llepaculs. #cejfenegre

El reu, va tatxar el seu darrer dia en el calendari, l’únic objecte alli dintre que feia olor a llibertat. I es desplomà. #cejfenegre

El van cridar pel bis a bis. No entenia res no tenia dona, núvia, amant coneguda …quan la veié va quedar embruixat i la besà. #cejfenegre

#cejfenegre L’ombra lliscava sota les barres de la cel·la i unes mans invisibles escanyaven les meves esperances d’innocència…

#cejfenegre M’he despertat envoltat de quatre parets de formigó sense finestra,porta o forat de cap tipus.Algú m’escolta?… ALGÚ M’ESCOLTA?

L’editor m’emprenyava perque li enviés la novel·la que ja hauria d’haver escrit. Que creia que no tenia res més a fer a la presó!#cejfenegre

Estant jo a la presó, l’editor em pressionà tant amb la novel.la que li’n vaig donar només el títol: ‘Memòries d’una reisha’. #cejfenegre

Se’ns va animar, als presos, a participar a #cejfenegre. L’incentiu: una cullereta de cafè, model tuneladora. #cejfenegre

En tornar del pati, em vaig trobar un odradek a la cel·la. #cejfenegre

Per ma bona conducta em concediren permís de cap de setmana. Suficient per culminar la meva obra inacabada, per la qual era allà.#cejfenegre

El pany i ma precisió quirúrgica amb un clip per obrir i fugir: he de trepanar a lloc el cap del guarda pq em doni la clau. #cejfenegre

#cejfenegre Els dies eren tots iguals, cap altra visita q. el maleït carceller i el company de cela que ni parlava el meu idioma. El paradís

De genolls, resseguint el sòcol de la cel·la, topo de cara amb un algú idèntic a mi. Quant de temps fa que aquest paio és aquí?. #cejfenegre

Lletrat, la recidiva de la malaltia no exonera el seu client de la recidiva criminal: discerneix el bé del mal. Seguirà tancat. #cejfenegre

En tornar la convicta de dinar, em va dir que ja esperava trobar un odradek com jo a la cel·la. #cejfenegre

Entrí, em canvií i prenguí el relleu. Vigilí al mòdul de perillosos. A les 18 h marxí. Tenia hora al logopeda psiquiàtric. #cejfenegre

Notícia:“Mor atropellat”… somrís maliciós, 7 anys empresonat per sa culpa Mira un cotxe reduït a ferralla acaronant un de nou. #cejfenegre

Li duia 2 bones notícies al vis-a-vis: q l’ADN trobat al lloc del crim no era humà, i q el seu tampoc no ho era. Aviat lliure. #cejfenegre

72- Sònia Garcia @migaso66

#cejfenegre. Ingressà a presó sense solució de continuïtat en les seves emocions, estava habituada al càstig.

#cejfenegre. La presó li semblà un D&D en el que la vida real redirigia l’acció a l’esmunyir-se entre les reixes

Vis a vis íntim del Kirón. Menstrua la seva titi. Corren les papelines. #cejfenegre

S’ha penjat el reclús. Esglai de la nova monitora. Innocent, efectiu i mortal regal, la corbata! #cejfenegre

#CejfeNegre -Tinc por, vull sortir, necessito tornar a veure la Dolors, necessito acaronarla. – No recordes perquè ets aquí, oi?

Com a càstig, tancaren el misantrop a una cel·la d’aïllament, sens cap mena de contacte amb els altres. Té pebrots; com a càstig.#CejfeNegre

Fa 1714 dies que sóc empressonat. Injustament condemnat. Però demà la voluntat dl poble em farà lliure. Lliure per somniar. #cejfenegre

#cejfenegre Sra. Cata Lunya engarjolada fa 1714 dies. Sra. Cata Lunya queda lliure de tots els càrrecs, però pagui la factura. #cejfenegre

80- Lu @maj_dl

#cejfenegre el fum de la cigarreta entre els barrots dibuixava la silueta de la seva darrera víctima

81- Biblioteca CP Ponent @BibliotecaCPPon

#cejfenegre 1Acaben de tancar el llum, mirava “Quart Mil·leni”, cau l’encenedor, és estiu, comença a fer molt fred i escolto “Estic aquí”…

82- Biblioteca CP Ponent @BibliotecaCPPon

#cejfenegre C. L’obscuritat encegava, semblava que s’atansava l’Armagedon

#cejfenegre GM 6 de maig de 2012, 9 del matí, arribo a la presó desprès d’una nit al calabós pudent. Allà el trobo i em clava la mirada..

84- Biblioteca CP Ponent @BibliotecaCPPon

#cejfenegre 5A J.G. el va enverinar la seva germana, la injecció letal és de la tia. Incest, abusos, gelosia: marca familiar. Aquí a mi noAG

#cejfenegre 6. Totes les matinades, entre dos i dos quarts de tres, a la primera galeria, se sent que algú cau i plora sense consol…

86-Janot @janotvila

-Perquè t’han tancat? -Per voler alliberar a la massa, va contestar el forner. #cejfenegre

87- albert @figheri

#cejfenegre avui lliure per unes hores:la mestra,el carrer i jo.Estúpida:si vull fugiré,si vulgués…Laia.port’m a casa això és depriment

És aquí dins on estem segurs i en pau.Vam fer-los fora i ara protegim la societat engabiant-la. És tal la maldat que ens envolta #cejfenegre

#cejfenegre Uf! Sense aixecar el cap dels expedients:Permisos de Nadal. Tots van sortir menys l’intern PEPITO, dormia amb un llençol al coll