Expliquem el futur » L’Associació Catalana OPTIXCAT S’associa amb l’FTTH Council Europe


  • 10:20
  • 0

L’Associació Catalana OPTIXCAT S’associa amb l’FTTH Council Europe

Optixcat, l’associació catalana que promou el desplegament de noves xarxes de telecomunicacions basades en fibra òptica, ha signat un memoràndum d’acord amb l’FTTH Council Europe, l’organització industrial més important del sector, per tal de donar empenta als desplegaments de fibra fins a la llar a l’Estat espanyol.

En virtut d’aquest acord, FTTH Europe i Optixcat intercanviaran informació mútuament i cooperaran en diferents projectes de disseny, planejament i execució d’infraestructures de fibra òptica. FTTH Europe participarà també en esdeveniments relacionats amb les xarxes de nova generació en un futur proper.

Segons va declarar Karin Ahl, presidenta de l’FTTH Council Europe, durant la signatura de l’acord, “les llars connectades amb FTTH (fibra fins a la llar) són una minoria avui dia. Per accelerar aquest desenvolupament de les xarxes de banda ampla ultra-ràpida i per millorar el nostre coneixement del mercat espanyol, esdevé clau donar importància a la nostra cooperació amb Optixcat”. “Esperem que aviat l’Estat espanyol s’uneixi a les principals economies que ja han entrat al rànquing FTTH, amb més d’un 1 % de les llars connectades a fibra”, va afegir Ahl.

Per la seva banda, el president d’Optixcat, Pere Alemany, va expressar la seva satisfacció per la signatura de l’acord, ja que l’organització que dirigeix està treballant activament per tenir l’oportunitat d’esdevenir un clúster de tecnologies de fibra òptica a tot l’Estat.

Actualment, les xarxes de fibra òptica es consideren la punta de llança de les infraestructures de telecomunicacions, i el seu desplegament està estretament relacionat amb la competitivitat tecnològica dels països més industrialitzats. El grau de penetració d’aquestes xarxes està comportant un salt qualitatiu en els índex d’ús i tràfic d’informació i aportació de valor afegit en els àmbits claus de les societats desenvolupades, com ara la indústria, l’emprenedoria, els serveis, la sanitat i l’educació.

Amb aquesta signatura entre Optixcat i FTTH Europe, l’associació catalana, integrada per més de 20 companyies que cobreixen tot el procés relacionat amb la fibra òptica, estableix una aliança estratègica clau per contribuir a l’impuls del clima de cooperació entre els diferents agents del sector privat, tant nacionals com internacionals, i les administracions públiques del nostre país, en un moment en el qual és necessària l’entesa entre tots els sectors per tirar endavant els projectes de tecnologies de la informació i la comunicació més estratègics.

No hi ha comentaris

Deixa un comentari

*