Expliquem el futur » Els CIOs plegats, hem de ser capaços de donar un fort impuls en l’aplicació de les tecnologies de la informació


  • 10:24
  • 2

Els CIOs plegats, hem de ser capaços de donar un fort impuls en l’aplicació de les tecnologies de la informació

Entrevista a Toni Velamazán, President Consell de CIOs de Catalunya – CIOs.cat

1 .- Que es el Consell de CIOs de Catalunya?
El Consell de CIOs de Catalunya vol ser la veu dels CIOs a Catalunya. Representa les organitzacions i empreses finals usuàries i els seus interessos en el sector TIC. Al mateix temps vol posar el just valor del CIO a l’organització i promoure el “networking” dels CIOs.
Des de fa més d’un any, estem treballant per organitzar-lo i recentment hem celebrat la primera sessió plenària.
Per promoure la comunicació entre els membres del Consell, tenim una pàgina web del Consell de CIOs de Catalunya i un grup a linkedin: cios.cat

2.- Quina es la funció del CIO en la actualitat ?
Els CIOs plegats, hem de ser capaços de donar un fort impuls en l’aplicació de les tecnologies de la informació i hem d’estar convençuts de l’impacte de les mateixes en el desenvolupament de les nostres empreses, del sector i de la societat en general. Aquest serà precisament un del eixos d’actuació principals del nou Consell de CIOs.
Comptem a partir d’ara, amb un instrument molt vàlid perquè periòdicament puguem establir un pont de diàleg sincer i obert sobre els temes que més ens preocupen com a professionals de les tecnologies de la informació.
Els CIOs, hem aconseguit optimitzacions i millores de productivitat increïbles als darrers anys, facilitant el creixement i la internacionalització d’empreses, així com facilitant la creació de nous models de negoci, canals de distribució i de comunicació amb els stakeholders, però continuem amb el repte perenne de la millora d’eficiència i ser el motor de la innovació.

3.- Teniu algun acord de col•laboració amb altres entitats similars en diferents àmbits geogràfics, especialment europeus ?
CIOS.cat col•labora amb diferents entitats, el COEINF (Col•legi Oficial d’Enginyers Informàtics de Catalunya), la Generalitat de Catalunya (DGTSI), el Sitges Innovation Club, Penteo y Esade.
Al mateix temps hem tingut converses de possible col•laboració amb Gartner i CIONET.
No hem abordat encara aquest aspecte de col•laboració amb altres entitats similars d’altres països, es un tema obert. Segurament amb un tipus d’entitats amb les que possiblement podrem començar a parlar aviat son les Universitats properes i potser d’altres entitats similars.

4.- Com portes personalment ser el representant d’un col•lectiu – els CIOS – tan clau per sortir de la crisi ?
Personalment, és un repte i ho compagino com puc amb la meva feina a Danone com a CIO de la regió d’Europa del Sud. Les nits i algunes hores dels caps de setmana son un comodí i ajuden a fer-ho possible
Quan el COEINF em va oferir la possibilitat d’organitzar i presidir el Consell de CIOS de Catalunya, vaig estar pensant-hi molt, no veia clar que ho pogués portar a terme. Finalment em vaig decidir a acceptar el repte i he de dir que no me’n penedeixo, es molt interessant i enriquidor.
He de dir que jo no estic sol i que organitzar tot això es només possible gràcies al gran suport del COEINF i sobre tot a la gran feina de la Junta de Govern del Consell , un excel•lent grup de CIOS i grans professionals del sector, que com jo, roben hores al seu temps de lleure per treballar en, allà on sigui possible, fer millor la professió.

2 comentaris en aquest article

  1. Gonzalo Cuatrecasas ha respost el 03 jul 2012 a les %H:%M 08Tue, 03 Jul 2012 20:21:57 +000057.

    Gracies Toni. Molt ben explicat i clar. El consell de CIOs.CAT te que ser un èxit. Les empreses necessiten innovació, eines per incrementar productivitat i millorar la eficiència dels processos. Els CIO´s poden se clau, i quan calgui tindrem el recolze de CIOs.CAT.

  2. Joaquim Carbonell ha respost el 05 jul 2012 a les %H:%M 05Thu, 05 Jul 2012 17:21:48 +000048.

    Bé Toni. Sé que la tasca que t’has compromès a fer la duràs a terme amb eficiència. Ets un gran coneixedor de la tecnologia TIC a nivell professional. Et desitjo que el teu pas pel CIO deixi una bona emprempta. Endavant! S’han d’anar fent petits passos per assolir el pas final més important.

Deixa un comentari

*