Expliquem el futur » i2CAT, finalista d’un premi europeu per la seva trajectòria en innovació


  • 13:35
  • 0

i2CAT, finalista d’un premi europeu per la seva trajectòria en innovació

La Fundació i2CAT ha estat seleccionada com una de les entitats finalistes a nivell espanyol dels European Business Awards per la seva trajectòria en el desenvolupament d’activitats d’innovació. i2CAT competirà en la seva categoria, “UK Trade&Investment Award for Innovation”, amb empreses de primer nivell com Bankinter, eDreams, Everis, Gamesa, Iberdrola, Sage España, SEUR o Zyncro, entre d’altres.

Els membres del jurat han valorat la trajectòria d’i2CAT en els darrers 18 mesos, període en el qual s’han desenvolupat més d’un centenar de projectes d’innovació en l’àmbit de les TIC i de la Internet del futur, s’han dut a terme més de 60 publicacions a revistes científiques i congressos internacionals, s’han tramitat tres sol•licituds de patents i s’han creat dues spin-off, IGLOR i Effilogics Technologies. Pel que fa al volum d’ingressos, s’ha incrementat en el darrer exercici un 22,9% respecte al 2010, malgrat la situació econòmica actual, aconseguint l’any 2011 els 5,3 milions d’euros.

En els últims anys, i2CAT ha apostat per la participació a projectes europeus d’innovació, multiplicant per quatre els ingressos provinents de fons competitius des del 2007 (el 2011 es van aconseguir 2,3 milions per aquesta via) i participant en l’anterior exercici a 20 projectes europeus (liderant tres d’ells) i 3 internacionals.

D’altra banda, ha apostat per incrementar la col•laboració amb empreses tant nacionals como internacionals, duplicant els ingressos per facturació de serveis des del 2007. L’any 2011 es van vorejar els 1,5 milions per facturació de serveis a empreses, fet que suposa gairebé el 30% dels ingressos totals.

Des del 2007, els European Business Awards premien les empreses més innovadores del territori europeu. L’any 2011 van participar més de 15.000 organitzacions de 35 països europeus, de sectors tan variats com el cosmètic, l’enginyeria, la moda, els negocis en línia, la fabricació i el transport. El guanyador del 2011 de la categoria en la que competeix i2CAT va ser l’empresa d’enginyeria i construcció SENER.

La Fundació i2CAT és un centre de recerca i innovació creat el 2003. Té com a principal objectiu aconseguir una Internet del futur accessible i oberta. Per a aconseguir-ho, la Fundació posa la recerca i la innovació d’Internet a l’abast de la societat, mitjançant la col•laboració entre l’Administració pública, les empreses i els grups de recerca de les universitats i del món educatiu per al desenvolupament de projectes innovadors en l’àmbit de les noves tecnologies de la societat del coneixement.

No hi ha comentaris

Deixa un comentari

*