gencat blog


209 APUNTS

 • 14:24
 • 0

Visita virtual a 15 monuments catalans més

La Sagrada Família, el Parlament de Catalunya, Santa Maria del Mar o el Monestir de Poblet són alguns dels monuments del patrimoni català que s’afegeixen a la llista dels que ja es poden visitar virtualment mitjançant l’aplicació Google Street View, gràcies a la col·laboració entre el Departament de Cultura i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat de Catalunya amb Google.

Els monuments que es poden visitar són:

- Sagrada Família

- Parlament de Catalunya: interior i exterior

- Biblioteca Nacional de Catalunya

- Santa Maria del Mar

- Abadia de Montserrat

- Ateneu Barcelonès

- El Pont del Diable (Tarragona)

- Monestir de Poblet: interior i exterior

- Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona

- Facultat de Filologia i Matemàtiques de la Universitat de Barcelona

- Finca Pedro Pons de la Universitat de Barcelona

- Castell Monestir d’Escornalbou

- Palau de les Heures de la Universitat de Barcelona

- Museu d’Història de Catalunya

- La Cantera del Mèdol

[+ info]

 • 18:10
 • 0

Presentació del llibre: ‘Obertura i reutilització de dades públiques’

El Palau Robert ha acollit avui, de la mà de la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió, la presentació del llibre Obertura i reutilització de dades públiques, que és el segon volum de la col·lecció ‘Govern Obert’. L’autor és Martín Álvarez Espinar, una de les persones més enteses en el camp de dades obertes, no tan sols dins l’Estat espanyol sinó també en l’àmbit internacional. En aquest llibre, Martín Álvarez analitza l’obertura de dades i el foment de la reutilització de la informació pública, el seu cicle de vida, el marc legal vigent i examina algunes de les principals iniciatives a nivell internacional. Ja ens el podem descarregar en català, castellà i anglès.

[+ info]

 • 09:53
 • 1

37a sessió web: ‘Catàleg d’eines digitals per als professionals de l’Administració’

Dolors Reig ha parlat a la 37a sessió web, Catàleg d’eines digitals per als professionals de l’Administració, de Tecnologies, Aprenentatge i Coneixement (TAC) i de Tecnologies, Em[a]poderament i Participació (TEC). Reig, psicòloga social i experta en xarxes socials i innovació educativa ha presentat les principals eines i recursos a la xarxa que poden resultar útils als professionals de l’Administració. Ha mencionat algunes eines de col·laboració, és a dir, xarxes socials corporatives, com ara NING, de la qual ha destacat que és l’única que fins ara es podia habilitar en català, Spruz (més senzilla), Yammer (multifuncional), Zyncro (més nova), SocialEngine (no tan completa com Ning), Elgg (personalitzable i amb servidor propi) i Mixxt. També ha apuntat exemples del que ella anomena entorns personals d’aprenentatge (EPA), una combinació d’eines que permeten filtrar i organitzar informació de la Xarxa amb la finalitat d’aprendre.

Tanmateix, Reig ha reiterat que més important que les eines és saber organitzar les coses en grup i comunicar-les en formats d’història que empatitzi amb les persones.

Materials de la sessió:

- Fotografies

- Vídeo-síntesi

- Presentació

- Síntesi

- Vídeo sencer

[+ info]

 • 17:40
 • 0

Nou gencat

Des d’avui ja es pot veure el nou web gencat, dissenyat per facilitar l’accés a continguts i serveis necessaris des de qualsevol lloc i a tothora. Se’n promou l’accés multicanal i multidispositiu per part de la ciutadania. Per això, s’ha elaborat sota el concepte de web únic (one web) i de disseny adaptatiu (responsive design), que permet l’accés multidispositiu (telèfon mòbil, tauleta, portàtil, ordinador de taula).

[+ info]

 • 09:01
 • 0

#SantJordi en 30 segons

Durant el dia de Sant Jordi, des de la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió es van capturar tots els tuits publicats referents a la celebració d’aquesta diada. Una vegada processats els missatges, se n’ha elaborat un mapa que representa la publicació d’aquests tuits arreu del planeta al llarg del 23 d’abril de 2014. També podeu consultar les estadístiques recollides d’aquella data.

Què us sembla? Us agrada aquesta visualització?

 • 09:02
 • 1

Quan hi haurà més visites a gencat des de dispositius mòbils que des d’ordinadors de taula?

El blog del Govern del Regne Unit publicava el gener passat un apunt en què es preguntava quan el seu web rebria més visites de dispositius mòbils (mòbils i tauletes tàctils) que des d’ordinadors de taula.

Els hàbits d’accés als webs dels habitants del Regne Unit són similars als de Catalunya? Per saber-ho, comparem les dades britàniques amb les que corresponen al web de gencat en el període de gener de 2012 fins a febrer de 2014.

[+ info]

 • 09:28
 • 1

Wikiloc publica les rutes de Catalunya del Palau Robert

La Generalitat de Catalunya publica al web i a l’aplicació per a mòbils de Wikiloc una selecció de rutes del Palau Robert, a peu i en bicicleta, que al seu torn es podran visualitzar també des d’aquest entorn en el web corporatiu del Palau Robert. A més de la publicació d’aquestes rutes a Wikiloc, una web catalana de referència mundial sobre excursions i senderisme que acull més de dos milions de rutes d’arreu del món, la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió presentarà també en els propers dies les rutes en format obert al portal de Dades obertes de la Generalitat, amb els textos i les imatges de cada una en una resolució òptima perquè les puguin reutilitzar totes les persones i organitzacions que ho desitgin per a la seva activitat personal, social o professional.

Amb la publicació de les rutes de Palau Robert, s’inicia aquest nou servei de la Generalitat de Catalunya. D’ara en endavant, les rutes promogudes per la Generalitat s’aniran oferint d’aquesta mateixa manera: publicades en la xarxa de compartició de rutes Wikiloc i, al mateix temps, obrint-ne tots els continguts perquè altres persones i organitzacions els puguin aprofitar segons els seus propis interessos.

[+ info]

 • 15:12
 • 1

Catalunya obté la màxima valoració en transparència

El portal de Transparència de la Generalitat de Catalunya ha aconseguit la màxima puntuació (100) possible a l’Índex de Transparència de les Comunitats Autònomes (INCAU) per a 2014, un informe que elabora Transparència Internacional Espanya cada dos anys. Aquest informe mesura el nivell de transparència informativa dels governs de les 17 comunitats autònomes en tots els àmbits administratius a través de 80 indicadors agrupats en sis àrees. Aquest reconeixement ha estat fruit d’un gran esforç per posar a disposició de la ciutadania la informació pública que reflecteix la transparència del Govern de la Generalitat, dut a terme pels departaments i coordinat per la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió.

- El Telenotícies migdia de TV3 se’n fa ressò [minut 2:00 a 7:00]

- Notícia a Catalunya Ràdio

- Notícia a RAC1

- Notícia a Diari Ara

- Notícia a El Mundo

- Notícia a ABC

- Notícia a 20 Minutos

- Notícia El Periódico

- Notícia al Confidencial

- Notícia a Expansión

- Notícia a La Vanguardia

[+ info]