gencat blog


211 APUNTS

 • 15:11
 • 0

38a sessió web: ‘Nous sistemes d’atenció ciutadana’

A la 38a sessió web ‘Nous sistemes d’atenció ciutadana: web gencat, transparència i altres novetats’, que va tenir lloc ahir al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, Ignasi Genovès, director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, va fer incís en el canvi de paradigma en aquest àmbit. Es digitalitzen els canals i es va cap a una atenció multicanal integral amb la intenció que la ciutadania pugui iniciar la interacció en un canal i acabar-lo en un altre.

Aquí teniu tots els materials:

- Presentació

- Síntesi

- Fotografies

- Vídeo sencer

- Vídeo-resum

[+ info]

 • 13:21
 • 0

I Congrés de Govern Digital: impressions generals

Dos dies de Congrés de Govern Digital van servir per debatre sobre diferents matèries relacionades amb la bona governança i la gestió pública amb l’aplicació de les TIC. Destaquem algunes de les idees que van anar sorgint en les diverses ponències.

Un dels temes més tractats ha estat la innovació en l’Administració, necessària per crear valor, i que s’ha de dur a terme des de dins de l’organització però també implicar-hi la ciutadania. Cal que abans d’innovar es gestioni l’estructura interna i l’apoderem per preparar-la per al canvi.

Hi van participar Generalitat, ens locals i universitats, que van debatre sobre govern obert, agenda digital europea 2020, innovació pública, relacions amb les empreses, Administració electrònica i identitat digital entre altres temes.

 • 14:24
 • 0

Visita virtual a 15 monuments catalans més

La Sagrada Família, el Parlament de Catalunya, Santa Maria del Mar o el Monestir de Poblet són alguns dels monuments del patrimoni català que s’afegeixen a la llista dels que ja es poden visitar virtualment mitjançant l’aplicació Google Street View, gràcies a la col·laboració entre el Departament de Cultura i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat de Catalunya amb Google.

Els monuments que es poden visitar són:

- Sagrada Família

- Parlament de Catalunya: interior i exterior

- Biblioteca Nacional de Catalunya

- Santa Maria del Mar

- Abadia de Montserrat

- Ateneu Barcelonès

- El Pont del Diable (Tarragona)

- Monestir de Poblet: interior i exterior

- Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona

- Facultat de Filologia i Matemàtiques de la Universitat de Barcelona

- Finca Pedro Pons de la Universitat de Barcelona

- Castell Monestir d’Escornalbou

- Palau de les Heures de la Universitat de Barcelona

- Museu d’Història de Catalunya

- La Pedrera del Mèdol

[+ info]

 • 18:10
 • 0

Presentació del llibre: ‘Obertura i reutilització de dades públiques’

El Palau Robert ha acollit avui, de la mà de la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió, la presentació del llibre Obertura i reutilització de dades públiques, que és el segon volum de la col·lecció ‘Govern Obert’. L’autor és Martín Álvarez Espinar, una de les persones més enteses en el camp de dades obertes, no tan sols dins l’Estat espanyol sinó també en l’àmbit internacional. En aquest llibre, Martín Álvarez analitza l’obertura de dades i el foment de la reutilització de la informació pública, el seu cicle de vida, el marc legal vigent i examina algunes de les principals iniciatives a nivell internacional. Ja ens el podem descarregar en català, castellà i anglès.

[+ info]

 • 09:53
 • 1

37a sessió web: ‘Catàleg d’eines digitals per als professionals de l’Administració’

Dolors Reig ha parlat a la 37a sessió web, Catàleg d’eines digitals per als professionals de l’Administració, de Tecnologies, Aprenentatge i Coneixement (TAC) i de Tecnologies, Em[a]poderament i Participació (TEC). Reig, psicòloga social i experta en xarxes socials i innovació educativa ha presentat les principals eines i recursos a la xarxa que poden resultar útils als professionals de l’Administració. Ha mencionat algunes eines de col·laboració, és a dir, xarxes socials corporatives, com ara NING, de la qual ha destacat que és l’única que fins ara es podia habilitar en català, Spruz (més senzilla), Yammer (multifuncional), Zyncro (més nova), SocialEngine (no tan completa com Ning), Elgg (personalitzable i amb servidor propi) i Mixxt. També ha apuntat exemples del que ella anomena entorns personals d’aprenentatge (EPA), una combinació d’eines que permeten filtrar i organitzar informació de la Xarxa amb la finalitat d’aprendre.

Tanmateix, Reig ha reiterat que més important que les eines és saber organitzar les coses en grup i comunicar-les en formats d’història que empatitzi amb les persones.

Materials de la sessió:

- Fotografies

- Vídeo-síntesi

- Presentació

- Síntesi

- Vídeo sencer

[+ info]

 • 17:40
 • 0

Nou gencat

Des d’avui ja es pot veure el nou web gencat, dissenyat per facilitar l’accés a continguts i serveis necessaris des de qualsevol lloc i a tothora. Se’n promou l’accés multicanal i multidispositiu per part de la ciutadania. Per això, s’ha elaborat sota el concepte de web únic (one web) i de disseny adaptatiu (responsive design), que permet l’accés multidispositiu (telèfon mòbil, tauleta, portàtil, ordinador de taula).

[+ info]

 • 09:01
 • 0

#SantJordi en 30 segons

Durant el dia de Sant Jordi, des de la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió es van capturar tots els tuits publicats referents a la celebració d’aquesta diada. Una vegada processats els missatges, se n’ha elaborat un mapa que representa la publicació d’aquests tuits arreu del planeta al llarg del 23 d’abril de 2014. També podeu consultar les estadístiques recollides d’aquella data.

Què us sembla? Us agrada aquesta visualització?

 • 09:02
 • 1

Quan hi haurà més visites a gencat des de dispositius mòbils que des d’ordinadors de taula?

El blog del Govern del Regne Unit publicava el gener passat un apunt en què es preguntava quan el seu web rebria més visites de dispositius mòbils (mòbils i tauletes tàctils) que des d’ordinadors de taula.

Els hàbits d’accés als webs dels habitants del Regne Unit són similars als de Catalunya? Per saber-ho, comparem les dades britàniques amb les que corresponen al web de gencat en el període de gener de 2012 fins a febrer de 2014.

[+ info]