gencat blog » Opendata gencat i ús de Fusion Tables


 • 13:34
 • 3

Opendata gencat i ús de Fusion Tables

Cliqueu sobre la imatge per ampliar-la

El servei d’obertura de dades de la Generalitat és ben viu. En aquests moments s’està treballant amb eines que permetran gestionar millor els catàlegs de dades i que en facilitaran la reutilització. En aquest sentit, per a aquells catàlegs de dades que només disposen de fitxers estàtics (rdf-xml o d’altres), s’estan avaluant diferents eines i tecnologies per exposar-los d’una manera senzilla i eficient, més enllà d’oferir les dades “en brut”. Entre aquestes tecnologies avaluades, algunes es troben al núvol, com és el cas de Google Fusion Tables. Creiem que pot ser útil?

Fusion Tables és un repositori que permet emmagatzemar, compartir, consultar i visualitzar taules de dades. Té una interfície de consulta que, a més, permet exportar les dades (a csv, a kml), i una API que permet fer consultes dinàmiques per integrar les dades a aplicacions terceres.

En aquest enllaç podreu consultar el primer dataset publicat: el d’Equipaments de la Generalitat.

L’API pot resultar molt útil als usuaris ja que ofereix la possibilitat de fer cerques georeferenciades, això és, que a partir d’un punt del mapa, l’usuari pugui buscar l’equipament més proper dins d’un radi o àrea concrets. Així, en aquest exemple, veurem com s’obtenen els equipaments que pertanyen a Manresa.

3 comentaris en aquest article

 1. Jaume Mir ha respost el 17 set 2011 a les 12:46

  Són unes eines prou interessants que cal aprofitar al màxim.

  Estem en el bon camí.

 2. Rubén G. Jericó ha respost el 04 oct 2011 a les 16:10

  Bona idea i bon camí, el de l’OpenGov. Un altre exemple d’aquesta voluntat és el d’OpenDataCórdoba. Les administracions han de trobar nous processos tecnològics per a l’eficiència dels recursos públics.

 3. Miquel Àngel Serra ha respost el 19 oct 2011 a les 12:38

  La geolocalització crec que serà molt important de cara al màrketing en els propers anys, i el fet
  que Google aposti fort per ella ho demostra. Penso provar-ho.

Deixa un comentari