Informatiu Museus


965 APUNTS

 • 14:25
 • 0

Cornellà de Llobregat. Concert al Museu Palau Mercader

Concert: Dives barroques

Diumenge 12 de juliol, 12h

al Museu Palau Mercader

En l’espai incomparable d’una de les sales decorades del Museu, aquest programa de laments i dolços turments vol retre homenatge a dues compositores barroques italianes: Francesca Caccini i Barbara Strozzi. Una, va començar com a cantant en les primeres òperes italianes a Florència i l’altra és considerada la compositora més prolífer de música secular per a veu sola. Malgrat les diferències generacionals i musicals, totes dues parlen dels afectes, de l’amor que commou l’ànima, ja sigui en forma de lament o de dolç turment.

A càrrec de Fononèsia (Mireia Latorre, soprano, Peter Krivda, viola de gamba i Santi Figueras, tiorba), amb una durada de 60’.

Aquesta activitat forma part del programa conjunt Delta amb D de Dones.

Cal Inscripció prèvia:

tel.: 93 474 51 35 (Castell),  de 10h-14h

e-mail: museumercader@aj-cornella.cat

 • 14:15
 • 0

Banyoles. Activitat del Museu Arqueològic

VISITA I DEMOSTRACIÓ AL PARC NEOLÍTIC DE LA DRAGA


5 de juliol, 12 h

Parc Neolític de la Draga

Preu: 6 €/persona

Punt de trobada: Entrada parc neolític de la Draga

 • 11:39
 • 0

Barcelona. Visita comentada a la Fundació Suñol

ITALIA. I sei sensi vista per Claudio Zulian

La Fundació Suñol organitza quatre visites comentades a l’exposició ITALIA. I sei sensi (Els sis sentits), amb la intenció d’aportar lectures provinents de diferents àmbits creatius de la cultura italiana contemporània i tenir l’oportunitat d’analitzar aspectes concrets de les obres exposades, en funció de les trajectòries i experiències personals de cada conferenciant.

La segona visita serà conduïda per Claudio Zulian, director de cinema, videoartista, músic i escriptor italià. Doctorat en Estètica, Ciència i Tecnologia de les Arts per la Universitat París Saint-Denis, dirigeix la productora Acteon i treballa entre Espanya i França..

Dilluns, 6 de juny de 2015 a les 19h

Places limitades. És imprescindible reservar per telèfon (934961032) o e-mail (info@fundaciosunol.org). Preu: 2 €

Fundació Suñol

Passeig de Gràcia 98 | Barcelona

 • 11:32
 • 0

Barcelona. Travessa èpica contra l’Alzheimer

Travessa èpica contra la malaltia de l’oblit

L’Obra Social ”la Caixa”, la Fundació Pasqual Maragall i el Club Olímpic Barcelona presenten la iniciativa solidària «90 milles contra l’Alzheimer»

Es tracta d’una travessa èpica entre Sóller (Mallorca) i Barcelona que portaran a terme cinc remers, els quals recorreran 90 milles nàutiques (167 km) amb unes 100.000 palades. Cada palada es podrà adquirir per 1 euro. L’objectiu de la iniciativa és recaptar 100.000 euros que es destinaran íntegrament a la Fundació Pasqual Maragall per a la investigació sobre l’Alzheimer.

La campanya «90 milles contra l’Alzheimer» convida a tothom a col·laborar-hi amb 1€ enviant un SMS al 28058 amb la paraula «MILLA», fent una donació als webs www.reto90millas.com o www.migranodearena.org/es, o fent una transferència al compte ES89 2100 6887 6702 0004 0635 (concepte: MILLA). El dia de sortida de la travessa el marcaran els serveis meteorològics de TV3, en funció de la predicció del temps.

 • 09:45
 • 0

Barcelona. Cicle musical al MACBA

MACBA ES VIU – juliol 2015

El MACBA es viu ofereix els dijous del mes de juliol, a les 19.30 hores, el cicle musical Contínuum. Aquest cicle de cinc concerts posa en continuïtat destacades peces del repertori musical del segle XX amb propostes musicals contemporànies.

programa

2 de juliol. Variacions electròniques del Contínuum de György Ligeti a càrrec de Roc Jiménez de Cisneros (EVOL). Aquestes variacions són una mostra de l’extens treball de reinterpretació d’aquesta cèlebre composició per a clavicèmbal que Roc Jiménez de Cisneros i Stephen Sharp realitzen des de l’any 2011 a través de la publicació de cassets a diversos segells discogràfics.

9 de juliol. Eric Monfort, percussionista solista i membre de diverses formacions nacionals i internacionals, interpretarà un repertori que inclou composicions de Iannis Xenakis, Morton Feldman, David Lang, Louis Aguirre i el mateix Eric Monfort.

16 de juliol. La violoncel·lista Erica Wise, membre del grup instrumental especialista en música contemporània Experimental Funktion, posarà en continuïtat la música de György Ligeti, Morton Feldman, Kaija Saariaho i Tristan Perich.

23 de juliol. El pianista John Tilbury, reconegut intèrpret del repertori de l’Escola de Nova York, i membre del llegendari col·lectiu de lliure improvisació AMM, interpretarà la seva pròpia música juntament amb la de Frederic Mompou, Howard Skempton, Dave Smith i Terry Jennings.

30 de juliol. Ferran Fages tancarà el programa amb la presentació de What might occur, una sèrie de relectures per a guitarra acústica i ones sinusoïdals de la composició Triàdic Memories de Morton Feldman.

Programa complet a www.macba.cat

 • 09:38
 • 0

Terrassa. Activitats del mNACTEC

Més informació i reserves al web del mNACTEC

 • 13:13
 • 0

Barcelona. Activitats del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

En aquest link trobareu l’Agenda d’activitats de juny-setembre 2015 del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

http://monestirpedralbes.bcn.cat/holos/littera/documents/agendamonestir2_15.pdf

 • 11:42
 • 0

Barcelona. Taller d’estiu al MACBA

SummerLight

Taller d’estiu per a alumnes de 1r i 2n de batxillerat.

SummerLight és un projecte cientificoartístic que pretén unir la ciència de la llum i l’art contemporani a través d’un taller d’una setmana de durada adreçat a estudiants que hagin cursat 1r i 2n de batxillerat (de qualsevol especialitat) durant el curs 2014 – 2015.

Mitjançant un mètode pedagògic innovador es fomenta la implicació dels estudiants en el projecte i es desperta tant l’interès per l’òptica com pel coneixement científic i artístic. La idea és trencar amb l’educació clàssica i proposar un nou mètode on la transmissió de coneixement sigui horitzontal. [+ info]

 • 09:50
 • 0

Vilassar de Dalt. IV Festival Medieval

Consultar programa

 • 09:33
 • 0

Terrassa. Taller infantil al mNACTEC

Taller de tecnologia: Il·lumina la teva gorra

Data: Diumenge, 28 juny de 2015, a les 12:00 hores

Preu: 1 euro (entrada a part; menors de 8 anys tenen entrada gratuïta)

Participa en aquest taller i aprèn a fabricar un petit circuit electrònic per a donar a la teva gorra un toc d’allò més original, afegint-hi un circuit de llums de colors. Els tallers permeten als infants i a les seves famílies experimentar i jugar amb les noves tecnologies.

Activitat recomanada per a nens i nenes de 6 a 10 anys.

Reserva a través del web fins al divendres anterior a les 13h. A partir d’aquella hora cal reservar per telèfon al 93 736 89 66.