Informatiu Museus


311 APUNTS

 • 10:37
 • 0

Argentona. Concurs de Torn a la Fira del Càntir. Museu del Càntir.

CONCURS DE TORN A LA FIRA DEL CÀNTIR

Dissabte 2 d’agost a les 17 h

Plaça de Vendre


Després de l’èxit de participació en la primera edició del concurs de torn de l’any passat, aquest any tornem a convocar a tots els terrissers i ceramistes de la fira a participar-hi, el dissabte 2 d’agost a les 17h.

Les bases del concurs s’han modificat lleugerament, donant cabuda a suggeriments i consells dels participants de l’edició anterior.

Hi seguirà havent una categoria mixta de participació, masculina i femenina, on el guanyador haurà d’aixecar una peça cilíndrica el màxim d’alta possible. Ara bé, aquest any el temps màxim serà de 10 minuts i la peça haurà de tenir un diàmetre mínim de 10 cm.

Tal com varem poder constatar en l’edició anterior aquest concurs suposa un divertiment, no tan sols per al públic espectador, sinó també per als terrissers participants!

 • 10:27
 • 0

Tarragona. Presentació de llibre al Museu d’Art Modern

Dimarts dia 29 de juliol, a les 19.30h

Presentació del llibre il.lustrat:

A casa viu un fantasma

de Pilar Lanau

A casa viu un fantasma és un llibre il.lustrat de petit format l’argument del qual és l’existència d’un personatge que transcorre dins d’un paisatge vivencial.

Un objecte per a petits i grans que convida a mirar, descobrir, imaginar, sentir…

Museu d’Art Modern de Tarragona
Carrer de Santa Anna, 8
43003 Tarragona

 • 12:13
 • 0

Argentona. Festa Major i Fira Internacional de Ceràmica i Terrisa al Museu del Càntir

PRESENTACIÓ OFICIAL

FESTA MAJOR DE SANT DOMINGO

64 FESTA DEL CÀNTIR

FIRA INTERNACIONAL DE CERÀMICA I TERRISSA

CÀNTIR DE L’ANY 2014 “CÀNTIR COMMEMORATIU DEL TRICENTENARI  1714 -2014″

El dimarts, dia 29 de juliol, a les 12 h, el Museu del Càntir serà l’escenari de la presentació oficial, als mitjans de comunicació, de la Festa Major de Sant Domingo i Fira d’artesans de la Festa Major, de la 64 Festa del Càntir i Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa d’Argentona, i del càntir commemoratiu del tricentenari a càrrec de Miquel Calçada

Enguany la Festa Major es celebrarà del 3 al 6 d’agost, i la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa del 2 al 4 d’agost

En l’acte de presentació conjunta de les celebracions hi intervindran:

Sr. Àngel Puig Boltà

President del Patronat Municipal del Museu del Càntir i regidor de Cultura, Patrimoni i Educació de l’Ajuntament d’Argentona

Sra. Montse Cervantes i Codina

regidora d’Actes Culturals, Festes, Esports i Joventut de l’Ajuntament d’Argentona

Sr. Miquel Calçada i Olivella

Comissari del Tricentenari

Sr. Ferran Armengol Tauran

Alcalde d’Argentona

En acabar l’acte s’oferirà un petit refrigeri.

Premsa

Als representants dels mitjans de comunicació, se’ls proporcionaran els dossiers de premsa de la Festa Major i de la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa, i el programa conjunt d’ambdues celebracions.

Responsables de Premsa

Ajuntament d’Argentona: Sergi Fernández – 93 797 49 00, ext. 257

fernandezms@argentona.cat

Museu del Càntir d’Argentona: Fina Carreras – 93 797 27 32 – fina@museucantir.org

Argentona, 21 de juliol de 2014

 • 11:36
 • 0

Barcelona. Viu les Nits d’Estiu a CaixaForum


Dimecres 30 de juliol i 6, 13, 20 i 27 d’agost
20 i 21.15 h

Paraules a la riba (del mar de Sorolla)

Una aproximació poètica i participativa a l’exposició, amb Lali Álvarez, poeta, i Ada Vilaró, performer.

Cada dimecres d’agost
20.15 i 21.30 h

De pressa!

Una aproximació a la exposició “Contratemps”; una experiència sobre el temps en què l’espectador és el protagonista.

Dimecres 6 d’agost
20 i 22 h

La gent: el cor de l’òpera.

CONCERT
El cor, a les òperes romàntiques, esdevé un personatge més, una figura amb qui els cantants solistes parlen, amb qui es barallen, o amb qui, simplement conviuen, però que sempre és allà.Escoltarem obres de Verdi, Puccini i Wagner, entre altres.
Presentació a càrrec de Marcel Gorgori
Cantants: Josep Fadó (Tenor) i Maribel Ortega (Soprano)
Cor: Camerata Impromptu (40 veus)
Piano: Ricardo Estrada

Dimecres 13 d’agost
20.30 h

Calidoscopi.

PARAULA I MÚSICA
Espectacle on José María Micó recita els seus poemes i Marta canta cançons de Micó.
A càrrec de Marta i Micó

22 h
CONCERT D’ELECTRÒNICA

Shlohmo.

Shlohmo és Henry Laufer, productor de música electrònica i hip-hop a més d’artista visual. És un d’aquests nens prodigi que va començar a fer música amb 14 anys i des de llavors no ha parat de treure referències, sense por a evolucionar i a investigar nous sons.

Millie & Andrea.

Millie & Andrea és l’àlies d’Andy Stott i Milers Whittaker (Demdike Stare), dos dels talents més sorprenents de l’escena experimental mundial. Per separat les seves carreres artístiques han aconseguit el més alt del panorama en els últims anys. Quan s’ajunten és per divertir-se, per abastar una música electrònica que se surt del que fan habitualment, sense deixar de tenir aquest tint fosc, brut, profund…

Dimecres 20 d’agost

Nit de circ.

MOSTRA
Els alumnes de l’Escola de Circ Rogelio Rivel presenten les seves propostes més innovadores en un espectacle que recorrerà diversos espais de CaixaForum.Carrers modernistes: 19 i 22.15 h
Vestíbul: 19.30 i 20.45 h
Pati anglès: 20 h
Auditori: 21 h

Dimecres 27 d’agost
20 h

Intensament Vinyoli.

PARAULA I MÚSICA
Intensament Vinyoli ret homenatge al centenari del naixement de Joan Vinyoli, figura capsal de les lletres catalanes, on conflueixen poesia i música
Joan Massotkleiner, veu
Toti Soler, música i guitarra
Amb la participació de Gemma Humet

21.30 h

Trivium Klezmer.

CONCERT

El klezmer és un gènere musical ètnic originat en la tradició askenazí d’Europa de l’Est. Es va desenvolupar ràpidament en les comunitats jueves i constava principalment de melodies de ball i peces instrumentals per a casaments i altres celebracions, consolidant-se posteriorment com a gènere musical independent.
Aquest trio de magnífics músics donen curs a la seva particular manera d’entendre el klezmer: virtuosisme, passió i disbauxa sense abandonar l’emoció i la sensibilitat.


Preus:
Espectacles i concerts: 6 €
Nits de circ: a l’auditori, 6 € (al pati anglès, vestibul i carrers modernistes, entrada oberta)
Activitats a les exposicions:
“Sorolla”: 4 €
“Contratemps”: 3 €
50% de dte. clients “la Caixa”
Places limitades
 • 09:26
 • 0

Barcelona. Concerts, rutes urbanes i activitats familiars al Museu d’Història de Catalunya

Música a la fresca

Els dimecres a les 22 h

La terrassa del Museu s’omple de la música i de les veus d’artistes d’arreu dels Països Catalans, per gaudir de les nits d’estiu. Setmanalment, La Cobla Catalana dels Sons Essencials s’acompanya d’artistes convidats de luxe. Ja han passat pel nostre escenari en Roger Mas, els “Quicos” i Miquel Gil entre d’altres. Estan per venir, Gato-el-Qiman, Joan Isaac, Llibert Fortuny, Coses, Pau Riba, etc. Diverses expressions i contrastos musicals que fan que cada concert sigui únic i irrepetible.

Una ciutat, diferents històries

Els dissabtes a les 11.30 h

Si aquest estiu ets a Barcelona, et proposem passejar amb nosaltres pels barris de Ciutat Vella. Al Gòtic i a Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera descobriràs els escenaris de la vida de dones amb molta història i de la Guerra de Successió, i a la Barceloneta, la magnificència de l’urbanisme barroc i la seva efervescència industrial. Cal reservar prèviament.

Espectacles, titelles i contes

Dissabtes 26 de juliol, 9 i 23 d’agost, a les 12 h

Gaudiu en família d’una de les aventures més apassionants que hi ha, descobrir la nostra història d’una manera lúdica i divertida. Aquest estiu ens centrem en un moment molt important, els fets del 1714, i ho fem a través de narracions teatralitzades, espectacle de titelles i jocs. Una manera diferent d’acostar-nos a la nostra història!

 • 13:03
 • 0

Barcelona. Activitats al Museu Marítim

Vols ser un dels protagonistes de la nostra propera exposició de fotografia?

Envia’ns les teves fotos subaquàtiques i participaràs en el mural col·laboratiu de l’exposició Càmeres submarines. El repte de fotografiar sota l’aigua. La data límit per enviar les fotografies és el 31 d’agost. Consulta les bases de participació al nostre web.


Espectacle teatral 88 infinits

Coincidint amb el festival GREC, l’actor Arnau Vilardebò us ofereix el seu espectacle teatral 88 infinits sota la volta del cel del planetari de l’MMB. L’Arnau us parlarà, en clau d’humor, dels mites i de les constel·lacions del cel mitjançant les històries mitològiques que s’amaguen al darrera de les constel·lacions. Sessions de dijous a dissabte a les 20h i diumenges a les 18.30h. Adreçada a públic adult. Cal fer reserva prèvia.


Gotes d’arxiu número 23- Nou!

Us presentem un nou número de Gotes d’arxiu, presentacions elaborades per l’Arxiu de l’MMB sobre els seus fons d’arxiu. Aquesta nova sèrie de Gotes us permetrà conèixer la diversitat dels fons d’arxiu dipositats a l’MMB: empresarials, institucionals, personals,etc, així com de diferent abast cronològic, amb la temàtica marítima com a denominador comú.


Resolució de la convocatòria del Concurs d’arts plàstiques i visuals

L’MMB ja ha fet públic el veredicte del jurat del Concurs de selecció d’arts plàstiques i visuals. El concurs ha estat una oportunitat per a que artistes amb trajectòria professional tinguin l’oportunitat d’exposar temporalment al Museu. Del total dels 41 projectes presentats, se n’han seleccionat cinc, per unanimitat. Si us interessa conèixer les obres guanyadores consulteu el nostre web.


L’MMB amb la VII Regata Puig Vela Clàssica de Barcelona

El Drac, el veler clàssic del Museu Marítim de Barcelona, participa del 16 al 19 de juliol en la VII Regata Puig Vela Clàssica Barcelona, a les costes barcelonines. La Puig és una de les cites nàutiques més esperades de la temporada ja que reuneix les embarcacions més emblemàtiques i exclusives del món de la nàutica clàssica, que habitualment no són accessibles al públic.

 • 10:04
 • 0

Figueres. Cinema d’animació. Museu del Joguet de Catalunya

FESTIVAL DE CINEMA DE GIRONA 2014
SECCIÓ COMPETITIVA
CINEMA D’ANIMACIÓ
SALA BROSSA-FRÈGOLI

AQUEST DIJOUS, DIVENDRES I DISSABTE DES DE LES 4 FINS A LA 7 DE LA TARDA

El Museu del Joguet de Catalunya acull la secció competitiva de curtmetratges d’animació
del Festival de Cinema de Girona els propers 17, 18 i 19 de juliol. Les pel·lícules es
projectaran des de les 4 fins a les 7 de la tarda a la Sala Brossa-Frègoli del Museu.
L’entrada a les projeccions és gratuïta / Alguns curts es projecten en V.O. sense subtítols
La majoria dels films són aptes per a tots els públics però pot haver-n’hi algun no gaire
apropiat pel públic infantil. Recomanem consultar el programa en el web del Festival.
Per a més informació: www.gironafilmfestival.com

 • 09:31
 • 0

Argentona. Música d’instruments de fang. Museu del Càntir d’Argentona

IVAN LEVASSEUR ENS DELECTARÀ AMB LES SEVES INTERPRETACIONS MUSICALS D’INSTRUMENTS DE FANG
EN UNA NOVA ZONA DE RELAX A LA PLAÇA DE L’ESGLÉSIA

dies 2, 3 i 4 d’agost, d’11h a 14h i de 18h a 21h.

Le son de la Terre” és una interessant proposta musical amb instruments ceràmics a càrrec d’Ivan Levasseur, ceramista i músic francès de gran reconeixement dins i fora del seu país.
L’autor ha fet una intensa recerca d’instruments musicals de cultures d’arreu del món, explorant a fons les possibilitats de les peces sonores de vent, de corda i de percussió, i extraient  les màximes possibilitats del xiulet, del timbre d’un so i les seves variacions. En el so de terra tot va lligat a la matèria i la forma: tornejat, modelat i altres processos d’elaboració del fang i recerca de les possibilitats acústiques de les diferents argiles, com el gres, la porcellana i altres. Els seus instruments, fets de ceràmica per el propi artista, són autèntiques escultures per crear sons.
En definitiva, una oportunitat única per al públic de la fira d’Argentona de descobrir les increïbles possibilitats que la ceràmica ens ofereix com a matèria primera per als instruments musicals, i una música que ens arribarà a emocionar per la seva gran capacitat d’interpretació.


 • 15:59
 • 0

Gelida. Ruta modernista. Centre d’Interpretació del Castell de Gelida

RUTA MODERNISTA DE GELIDA

Diumenge 27 de juliol de 2014

El Centre d’Interpretació del Castell de Gelida ofereix l’últim diumenge de cada mes la Ruta modernista a Gelida.
Mitjançant aquesta ruta, els visitants coneixeran les principals característiques d’aquest moviment cultural de finals del segle XIX i principis del s. XX, la societat que el va crear i les particularitats del modernisme al Penedès.
El recorregut es realitza pel centre de la vila, i és apte per a totes les edats. La ruta inclou el recorregut per 9 cases modernistes, en una de les quals, Cal Jové, es pot visitar una part dels seus interiors.

Si esteu interessats a realitzar la Ruta modernista a Gelida cal posar-se en contacte amb el Centre d’Interpretació del castell de Gelida per efectuar la reserva:

Horari: a les 12h . Duració aproximada d’1h 30 minuts
Preus: 3 € / persona (menors de 9 anys: gratuïta)
Lloc d’inici: Plaça de l’Església

Per a realitzar la Ruta Modernista ha d’haver-hi un mínim de 8 persones apuntades. Cal fer reserva prèviament.


Centre d’Interpretació del castell de Gelida: 93 779 01 46 – ci@castellgelida.org

 • 12:19
 • 0

Barcelona. Activitats estiu Cosmocaixa

A l’estiu CosmoCaixa no fa vacances! Obrim tots els dies de la setmana.


De dilluns a diumenge de 10.00 h a 20.00 h

Fins el 7 de setembre