Informatiu Museus


547 APUNTS

 • 14:10
 • 0

Figueres. Taller al Museu del Joguet de Catalunya

TALLER:  ELS NÚMEROS CANTEN

MATEMÀTIQUES EN JOC


En el marc de l’exposició Matemàtiques en joc. Divertiments matemàtics, la qual es pot veure al Museu del Joguet de Catalunya fins a l’11 de gener de 2015, us proposem el taller Els números canten.

Dissabte 27 de desembre de 2014, a les 12h

Les cançons poden tenir un paper important per complementar el treball d’elaboració de la seqüència numèrica, l’aproximació als diferents significats del nombre i unes primeres pràctiques de càlcul mental. Això és el que explorarà aquest taller guiat pel Doctor en Pedagogia i cantant professional, Toni Giménez, el qual ens l’amanirà amb cançons tradicionals i d’autor.

Activitat oberta a tothom, dirigida especialment a les famílies amb infants d’entre 3 i 8 anys.

Per assistir a aquesta activitat, cal reservar plaça: 972 504 585

reserves@mjc.cat

 • 13:54
 • 0

Barcelona. Activitats de Nadal al Museu d’Història de Catalunya

Taller obert de Nadal

Al museu hem preparat un espai obert per a famílies amb nens i nenes entre 6 i 12 anys que vulguin descobrir com es vivien les festes d’hivern en altres temps i cultures del món. Entre d’altres, coneixereu que abans es decoraven les llars per celebrar el solstici d’hivern i es per això que ara tenim la tradició d’engalanar casa nostra amb decoració nadalenca.

Els participants en el taller faran diferents objectes de decoració que es podran endur a casa per decorar-la o bé regalar-li a algú durant aquestes festes de Nadal.

Dies: 24 i 30 de desembre i 2 de gener

Horari: de 10.30 a 13.30 h.

Preu: 4€

Més informació i reserves: a mhcvisites.cultura@gencat.cat o trucant al 932 254 244


Tarda de contes de Nadal

L’Agrupació Escolta Vadecontes prepara un càsting al museu: tots aquells i aquelles que vulguin formar-ne part hauran de superar un joc de pistes. I entre pista i pista, en un recorregut per les sales del museu, els caps de colla explicaran històries fascinants començant pels contes de tradició més antiga per arribar fins als més moderns.

Coneixeu la llegenda del Tió? I la del caganer? Sabeu perquè en Miquelet té por la nit de reis? i el conte del cavall blanc del rei?

Dies: 30 de desembre i 2 i 3 de gener

Horari: de 17 a 18 h.

Preu: Activitat gratuïta inclosa en el preu d’entrada al museu.

Més informació i reserves: a mhcvisites.cultura@gencat.cat o trucant al 932 254 244


 • 13:46
 • 0

Vic. Activitats del Museu Episcopal

NADAL AL MEV

Espai el cel pintat. Durant les festes escolars de Nadal. Per a famílies amb infants de 5 a 10 anys. Entrada lliure durant l’horari d’obertura del museu. Fins el 7 de gener.

Participeu tota la família activament en un espai autònom on hi trobareu personatges i elements fantàstics medievals per dibuixar, pintar, fer trencaclosques i escriure contes.

VISITES COMENTADES

Visió romànica. Dissabte 3 de gener a les 11h. Preu: 8,50 € per persona; menors de 10 anys gratuït. Places limitades, s’aconsella reserva prèvia.

Una visita guiada exclusiva per descobrir la col•lecció d’art medieval del Museu i pujar al campanar romànic més alt de Catalunya. L’Espai Oliba és el punt de partida d’un recorregut que inclou un tast a la col•lecció romànica del MEV i la contemplació de la ciutat de Vic des del campanar de la Catedral. Possibilitat de fer la visita amb grups organitzats, prèvia reserva.

Junts anem al Museu. Descobrim el MEV! Dijous 8 de gener. Activitat gratuïta amb reserva prèvia.

Una proposta de suport social per a grups de proximitat sense ànim de lucre. Acompanyats d’un educador visitarem els diferents espais i coneixerem què hi ha, què s’hi fa i com funciona el Museu.

Recorregut medieval. Dissabtes i diumenges a les 12 h. Servei gratuït per als visitants del Museu.

Visita comentada per l’art, la cultura i els costums del món medieval.

Grups amb reserva prèvia. De dimarts a diumenge.

Per al públic adult el Museu proposa visites comentades a totes les col•leccions o bé fer un recorregut medieval per les sales de pintura i escultura romànica i gòtica.

ACTIVITATS FAMILIARS

Descobriu el món medieval. Diumenges a les 11 h. Famílies amb infants a partir de 5 anys. Activitat gratuïta per als visitants del Museu.

Visita participativa amb la família a les col•leccions de romànic i gòtic. Amb un educador del Museu serem transportats al passat medieval utilitzant diferents objectes i materials.

Fulls d’observació. Per a infants de 5 a 10 anys. Amb català, castellà, francès i anglès. Demaneu-ho a recepció.

Per a infants que visiten el Museu acompanyats d’adults, oferim uns fulls per buscar, dibuixar, pintar i escriure durant la visita a les sales d’art romànic.

El sol i la lluna. Per a infants de 3 a 6 anys. Demaneu-ho a recepció.

Per a infants que visiten el Museu acompanyats d’adults, oferim un full amb uns bonics dibuixos medievals per buscar, trobar i pintar.

 • 13:00
 • 0

Vilanova i la Geltrú. Activitats del Museu del Ferrocarril de Catalunya

Camins de Ferro a Vilanova

Dissabte, dia 20, a partir de les 11.30h, cita anual amb els col•laboradors del Museu i tots els implicats en la promoció i defensa d’aquest patrimoni industrial ferroviari. Lliurem aquests guardons en dues categories, una d’individual i una altra per a empresa o institució.


http://museudelferrocarril.org/perque-ens-agrada-caminar-acompanyats

Premi Bonaplata 2014

Organitzats per l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya, els Premis Bonaplata tenen com a finalitat premiar el interès per recuperar i difondre el patrimoni industrial de Catalunya. El nostre premi també es vostre!


http://museuferrocarrilblog.com/2014/12/17/el-museu-del-ferrocarril-de-catalunya-premi-bonaplata-2014/

 • 12:51
 • 0

Banyoles. Xerrada al Museu Darder

TARDES DE CIÈNCIA

Dissabte 10 de gener de 2015


Els inuit i la seva astronomia. Un univers llegendari. Francesc Bailón, llicenciat en Filosofia i Lletres

Hora: 7 de la tarda

Lloc: Sala d’Actes del Museu Darder.

Organitzen: Astrobanyoles, Ajuntament de Banyoles, Consorci de l’Estany, Museu Darder.

ACTIVITAT GRATUÏTA.

 • 10:58
 • 0

Barcelona. Espectacle de titelles al Born CC

 • 13:13
 • 0

Manresa. Activitats del Parc de la Sèquia

 • 13:07
 • 0

Barcelona. Activitats vàries per Nadal al Born CC

 • 13:00
 • 0

Barcelona. Concert del TR3SC

Concert TR3SC de Nadal amb Ol’Green

El club comença la temporada nadalenca amb Ol’Green com a protagonista del proper concert TR3SC. Energia, humor, “bon rotllo” i bona música, així és aquest grup vocal, finalista de la primera edició del concurs “Oh Happy Day!” i recentment nominat als premis ARC a la categoria de grup revelació.

Ol’Green presentarà el seu primer disc “A la verda!”, el resultat de molts mesos de feina i el principi de molts èxits, amb una posada en escena amb bones dosis de ball i un repertori eclèctic que els reafirma com una de les millors formacions vocals catalanes del moment.

Dilluns 15 de desembre

Teatre Condal, 21h

Preu de 10€ a 12€

Per més informació: http://www.tresc.cat/fitxa/concerts/46016/Concert-de-Nadal-TR3SC-OlGreen

 • 10:25
 • 0

Esplugues de Llobregat. Nova rajola al MEL

Un espirall ceràmic és la nova rajola de la col·lecció Pujol i Bausis

Col·lecció de peces en relleu Pujol i Bausis, nº4


Aquest any hem incorporat a la Col·lecció de rajoles una nova peça en relleu, seguint l’alternança entre relleu i planes que es va començar l’any 2008. Es tracta d’un espirall de color blau intens que es va produir a la fàbrica Pujol i Bausis, “La Rajoleta”.

Els espiralls de ceràmica eren peces calades que s’aplicaven a les petites obertures de parets o sostres d’un recinte tancat, per donar pas a l’aire o la llum i impedir l’entrada d’aus a la façana dels edificis.

La seva aplicació era molt popular i va comportar una gran varietat de formes, motius i colors, amb la qual cosa també van adquirir una dimensió decorativa en llars i edificis.

Amb aquesta última incorporació, la col·lecció de relleu ja compta amb quatre peces i la de rajola plana amb quinze. Totes les peces les podreu trobar els dies 13 i 14 de desembre al Fira de Nadal d’Espluga Viva o de manera permanent al Museu Can Tinturé.