Informatiu Museus


1025 APUNTS

 • 11:01
 • 0

Vic. Activitats del Museu Episcopal

Ja podeu consultar l’agenda d’activitats del Museu Episcopal de Vic per a aquest mes d’agost:

http://www.museuepiscopalvic.com/agenda.asp?s=25

 • 13:33
 • 0

Sant Salvador-El Vendrell. Concert als jardins del Museu Pau Casals

Concert del Duo Torres-Torralbo

Dissabte 1 d’agost de les 19:45 a les 20:30 hores

als jardins del Museu Pau Casals

Repertori amb estils variats, des de música barroca fins a música del segle XXI on, a més, i tractant-se d’un concert emmarcat dins del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell, el Duo Torres-Torralbo no vol perdre l’oportunitat d’interpretar dos moviments de les suites de Bach per a violoncel sol, en aquest cas amb l’acompanyament del saxo.

L’entrada és gratuïta i no cal fer reserva prèvia. El Festival Jove “Música als Jardins” continuarà la seva programació tots els dissabtes d’agost a excepció del dia 15.

Més informació a www.paucasals.org, al c/e museu@paucasals.org i al telèfon 977.684276.

 • 12:19
 • 0

Gavà. Activitats del Museu i el Parc Arqueològic Mines de Gavà

Visita al refugi antiari de la Rambla de Gavà

Diumenges 2 d’agost i 6 de setembre, a les 11 h

Punt de trobada al Museu de Gavà (plaça de Dolors Clua, 13-14)

Entre març i desembre de 1938, setze gavanencs van perdre la vida en diversos bombardejos. Gavà era objectiu militar a causa de la fàbrica Roca, on es produïen projectils. Una de les respostes de la societat civil davant d’aquesta amenaça va ser la construcció de refugis. Amb un itinerari i la visita al refugi podrem conèixer la història d’aquella època i reviure en primera persona les sensacions, pors i sentiments dels homes, dones i infants que van trobar aixopluc al refugi.

Preu de la visita: 4 € (2,50 € entrada reduïda)

Cal fer inscripció prèvia al 93 263 96 10.

Cada primer diumenge de mes

Visita al Parc arqueològic mines de Gavà

Obert tot l’estiu

Carrer de Jaume I, 7

Un recorregut per lliure a l’exposició del Parc Arqueològic que ens permet visitar una espectacular reproducció de les mines prehistòriques. Adaptat per a tots els públics.

Preu d’entrada: a partir de 4 €, consulteu tarifes i descomptes

Preu de la visita guiada: 3,70 € (no inclou l’entrada)

Per a més informació: 93 263 96 50

 • 10:09
 • 0

Santes Creus. Activitat al Reial Monestir

Jaume I reviu al Reial Monestir de Santes Creus

El monòleg ‘La gran aventura de Jaume I’ es representa els dies 31 de juliol i 1 d’agost


És un recorregut dramatitzat nocturn per les estances del monument. Està protagonitzat per l’actor menorquí Rodo Gener i la cantant tarragonina Mariona Forteza.

Hi haurà dues sessions, a les 21 i les 23 hores. La visita dura aproximadament una hora. El preu de l’entrada és de 10 euros.

Les places són limitades. Cal reservar amb antelació al telèfon 977 63 83 29 o al correu electrònic santescreus.cultura@gencat.cat.

 • 13:00
 • 0

Lloret de Mar. Visites guiades a Can Saragossa

 • 11:47
 • 0

Constantí. Activitat a la Vil.la romana de Centcelles

Concert a càrrec del quartet VERSUS

Dimarts 28 de juliol a les 20:00 h

El quartet Versus està format per Guillermo Navarro García i Momoko Kawamoto, violins, Diana Alexandru, viola i Josep-Oriol Miró Cogul, violoncel.

El programa que interpretarà inclou peces de Samuel Barber, Ernest Bloch, Philip Glass i Antonín Dvořák.

El Quartet Versus, format a Barcelona l’any 2006, actua de manera regular a l’Estat Espanyol (Auditori de Zaragoza, Auditori de Barcelona, Sala Maria Cristina de Màlaga, Teatre Metropol de Tarragona…), Alemanya (Berlín, Hannover, Konstanz i Göttingen) i a Suïssa (Basilea, Boswill i Laussane) i col·laboren amb importants agrupacions com la Kammerorchester Basel, Gstaad Festival Orchestra o l’Ensemble Matheus de París. A més ha realitzat gravacions per a TV3 i Catalunya Radio.

Entrada gratuïta. Aforament limitat. Programa Concert Centcelles

Servei d’Informació: 977 25 15 15 / 977 52 33 74

 • 12:43
 • 0

Vilanova i la Geltrú. Concert del Museu del Ferrocarril de Catalunya

Concert The4men’s

El dia 3 d’agost a les 20.30 hores, el Museu ofereix un concert de The4men’s, un quartet amb un estil i posada en escena molt especial. Aquest concert està patrocinat per La Daurada Beach Club que amb aquesta col·laboració vol felicitar al Museu del Ferrocarril de Catalunya pels seus 25 anys.

Veure més

 • 11:27
 • 0

Torroella de Montgrí. Projecció de documental al Museu de la Mediterrània

Viatge a Auschwitz de Jordi Bellapart

Dimecres 29 de juliol a les 22 h

al pati del Museu de la Mediterrània

L’entrada és gratuïta.

Un documental que en el setantè aniversari del tancament del pitjor camp de concentració nazi ens transporta a un dels indrets amb més simbologia de la II Guerra Mundial.

Una història que recupera la memòria de persones properes i familiars de membres de l’Associació Triangle Blau, una entitat empordanesa que treballa per a la preservació i la difusió de la memòria històrica.

Aquest documental està inclòs dins la V Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic de Catalunya

[+info]

 • 11:17
 • 0

Barcelona. Activitats del MNAT

 • 15:02
 • 0

Argentona. Festa del Càntir

65 FESTA DEL CÀNTIR D’ARGENTONA

La Festa del Càntir d’Argentona se celebrarà, com sempre, el dia de Sant Domènec, el 4 d’agost pel matí. És en aquest moment quan es fan els actes de més tradició, com la posta de càntirs, la renovació del “vot de poble”, la benedicció de les aigües de la font de Sant Domènec, la benedicció i venda del “càntir de l’any” i els jocs de força i enginy a l’entorn de l’aigua i el càntir.

El càntir d’aquest any és un model de l’any 1962, del taller Ceràmica Serra de Cornellà de Llobregat. Durant el dia 4 al matí es podrà adquirir a la parada de la font de Sant Domènec. El dia 4 per la tarda, de 17 h a 20 h i els dies 5 i 6 d’agost de 10 h a 14 h i de 17 h a 20 h hi haurà habilitada una parada de venda del càntir de l’any a la Plaça de l’Església. El preu del càntir és de 15 €.

http://www.museucantir.org/festa.htm