Bloc PTOP


833 APUNTS

 • 13:41
 • Comments Off

Dubtes en matèria d’habitatge: la Generalitat publica les guies Quèferquan

La crisi econòmica ha comportat que moltes famílies catalanes hagin de fer front a problemes per pagar el seu pis, tant si és de lloguer com mitjançant un crèdit hipotecari. El Govern, mitjançant l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, ofereix un ample ventall d’ajuts i de recursos a les persones que tenen problemes per pagar el lloguer o la hipoteca del seu pis; durant l’any 2013, per exemple, més de 24.000 famílies van rebre algun tipus d’ajut, amb un import mitjà que supera els 2.000 euros.

Tot i així, sovint els ciutadans s’adrecen a l’Administració buscant una informació sistematitzada i detallada de totes les prestacions al seu abast, o bé mirant de conèixer en més detall les condicions del seu contracte. És per aquest motiu que l’Agència de l’Habitatge ha elaborat tres guies que recopilen i ordenen totes les dades necessàries perquè les famílies puguin prendre les seves decisions.

La primera d’aquestes tres guies explica el tipus d’ajuts i recursos disponibles per fer front a les dificultats de pagament que puguin sorgir (ajuts per pagar el lloguer, prestacions d’urgència, possibilitat d’accedir a habitatges a preus assequibles, assessorament per a les famílies que no poden pagar les quotes de la hipoteca, etc.). Les altres dues detallen de manera més específica i extensa les qüestions relatives als impagaments de lloguer o de les quotes de la hipoteca.

Aquestes guies, tot i que s’han distribuït mitjançant les oficines locals d’habitatge i els consells comarcals per apropar la informació a tothom, també es poden consultar en format pdf a la web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

 • 11:04
 • Comments Off

La Wikipedra recull més de 9.000 construccions de pedra seca amb la col•laboració ciutadana

L’Observatori del Paisatge de Catalunya, ens col·laborador del Departament de Territori i Sostenibilitat, va crear l’any 2011 una aplicació web interactiva que permet als ciutadans introduir informació sobre les barraques o cabanes de pedra existents al territori.

Aquest patrimoni, herència del passat agrícola de la majoria de comarques catalanes, es troba recollit en els catàlegs del paisatge com un actiu a estudiar i protegir. La nova eina, batejada com Wikipedra, tenia l’objectiu de facilitar la seva localització i catalogació, així com donar a conèixer els seus valors històrics i simbòlics com a primer pas per intentar millorar-ne la gestió. Cal tenir present que part d’aquest patrimoni es troba en mal estat de conservació.

El web parteix d’una idea inicial de la Fundació Catalunya-La Pedrera, desenvolupada per l’Observatori del Paisatge amb la col·laboració de l’associació Drac Verd de Sitges.

Enciclopèdia interactiva

La Wikipedra es nodreix de les dades que els ciutadans interessats i les nombroses entitats locals que es dediquen a la divulgació i restauració d’aquest patrimoni van introduïnt sobre les barraques o cabanes en pedra seca conegudes. Aquesta informació és verificada per l’associació Drac Verd de Sitges, dedicada, des de fa més d’una dècada, a l’inventari i la divulgació d’aquest patrimoni.

Actualment, el web recull dades de 9.202 barraques de pedra seca introduïdes per més de cent col·laboradors, estructurades en fitxes i que es poden cercar per tipus de paisatge (d’acord amb el mapa dels 135 paisatges de Catalunya elaborat per l’Observatori), per comarca, municipi o codi de la construcció. Cadascuna s’il·lustra amb fotografies, descripció arquitectònica, estat de conservació i localització sobre la base cartogràfica de l’Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

El web també permet saber la densitat de barraques que hi ha inventariades per municipi o per paisatge.

 • 15:13
 • Comments Off

Nou bloc de Territori i Sostenibilitat

A partir d’avui ens trobareu en una nova adreça: http://blocs.gencat.cat/territori. Hem obert un nou bloc per recollir l’activitat del Departament amb les noves competències que hem assumit en matèria de sostenibilitat. Esperem els vostres suggeriments al respecte. Penseu que els vostres comentaris ens ajuden a millorar.

Fins aviat!

 • 13:00
 • Comments Off

Finalitzen les obres d’urbanització del tram de la Rambla d’Ègara afectat per obres del perllongament d’FGC a Terrassa

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat les obres d’urbanització del tram de la Rambla d’Ègara afectat pel perllongament de la línia d’FGC a la ciutat, entre el Portal de Sant Roc i el carrer de la Goleta. L’actuació ha permès millorar la configuració original de la via per donar prioritat als vianants i ciclistes. Així, s’han ampliat les voreres laterals fins als 4,5 metres d’amplada, s’ha habilitat un carril per sentit limitat al trànsit de veïns, transport públic i càrrega i descàrrega, i s’ha arranjat el passeig central, de 9 metres d’amplada, respectant al màxim l’arbrat i el disseny original. L’actuació ha comportat un cost d’uns 2,5 MEUR.

[+ info]

 • 20:39
 • Comments Off

El secretari d’Habitatge i l’alcalde de la Seu d’Urgell presenten 60 pisos amb protecció oficial a l’Horta del Valira

Els construirà la cooperativa Nostrallar

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, han presentat avui la nova promoció de 60 pisos amb protecció oficial a la Seu d’Urgell (Alt Urgell). Els habitatges els promou la Cooperativa Nostrallar, a l’Horta del Valira, nova zona urbanitzada de la Seu d’Urgell, en una finca propietat de l’Incasòl, i els gestionarà Sala Serveis Immobiliaris. Assistiran també a l’acte el president de la Cooperativa Nostrallar, Jacint Vilà, i el director general de Salas Serveis, Pere Esteve.

Els habitatges s’ubicaran en un bloc amb tres nuclis de comunicació que donen accés a 20 habitatges cadascun, és a dir amb 4 habitatges per replà fent un total de 60 pisos.

Dels 60 pisos n’hi ha 40 de compra i 20 de lloguer. Els de lloguer tindran dues habitacions i els de compra en tenen tres. Els habitatges tenen entre 62 i 80 m2. Els pisos de dues habitacions se situaran en el nucli central de l’edifici i els de tres habitacions en els dos extrems. L’edifici inclou també dues plantes soterrani on s’hi farà l’aparcament i els trasters.

 • 15:07
 • Comments Off

Entra en vigor el decret que estableix un sistema d’inspecció tècnica obligatòria dels edificis a partir dels 45 anys d’antiguitat

L’objectiu és conèixer l’estat del parc d’habitatges de Catalunya, mantenir-lo en bones condicions i evitar situacions de risc, tot establint un procediment per verificar el deure dels propietaris de garantir-ne la seva conservació. La posada en marxa de les Inspeccions Tècniques dels Edificis (ITE) es desprèn de la Llei del dret a l’habitatge i també del Pacte nacional per a l’habitatge.

[+ info]

 • 13:09
 • Comments Off

L’Agència Catalana de l’Aigua desenvolupa una eina destinada a informar sobre activitats relacionades amb el cicle de l’aigua

L’Agenda de l’Aigua neix amb la vocació d’esdevenir el taulell comú de les activitats de l’aigua de tots els actors de les conques catalanes
Es pretén així facilitar l’intercanvi de coneixements, de reflexions i de visions respecte l’aigua, els ecosistemes aquàtics i la seva gestió

L’Agència Catalana de l’Aigua ha desenvolupat una eina, l’Agenda de l’Aigua, destinada a informar sobre activitats relacionades amb el cicle de l’aigua a Catalunya. En aquest sentit, aquesta agenda s’ha creat amb la vocació d’esdevenir el taulell on totes les entitats relacionades amb l’aigua, ja siguin socials, mediambientals i econòmiques -a més de les administracions públiques-, puguin compartir les activitats vinculades amb l’aigua.

[+ info]

 • 17:07
 • Comments Off

Afeccions al servei de les línies R1, R3, R4 i R7 per obres de modernització de la infraestructura a l’estació de l’Hospitalet de Llobregat

Adif instal·larà diumenge vinent, 27 de febrer, nous aparells de via que augmentaran les condicions de confort i fiabilitat de l’explotació ferroviària

Les obres de millora que es duran a terme a la infraestructura a l’estació de L’Hospitalet de Llobregat el cap de setmana vinent comportaran afeccions al servei de les línies R1, R3, R4 i R7, des de les 5.15 h fins a les 9.45 h del diumenge 27. Les operacions consistiran en la instal•lació de nous aparells de via amb l’objectiu d’augmentar els índexs de seguretat i fiabilitat de les instal·lacions.

[+ info]

 • 16:31
 • Comments Off

Respostes al Parlament sobre la mobilitat, les infraestructures viàries i el transport públic al Maresme

 • 16:26
 • 1

Resposta al ple del Parlament sobre el Quart Cinturó