Bloc PTOP » Avui s’ha realitzat un simulacre d’emergència al port de l’Ametlla de Mar


  • 16:30
  • 0

Avui s’ha realitzat un simulacre d’emergència al port de l’Ametlla de Mar

El port de l’Ametlla de Mar ha estat avui l’escenari d’un simulacre d’emergència a la dàrsena esportiva, on s’ha reproduït un hipotètic incendi d’una embarcació d’esbarjo que estava amarrada en un pantalà. L’objectiu de l’exercici ha estat posar a prova el Pla d’autoprotecció del port, així com avaluar la coordinació entre els diferents grups d’intervenció. En aquest simulacre han intervingut Ports de la Generalitat, Club Nàutic Ametlla de Mar, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Policia Local i el Servei d’Urgències Municipal (SUM).

En l’exercici s’ha simulat l’incendi d’una embarcació que estava amarrada en un pantalà de les instal·lacions esportives. El simulacre també ha comptat amb el supòsit d’un ferit, quan intentava sufocar l’incendi. El ferit ha estat un mariner del Club Nàutic que ha resultat intoxicat per inhalació de fum i ha estat atès pels serveis sanitaris.

El simulacre ha comptat amb la participació de Ports de la Generalitat, el Club Nàutic Ametlla de Mar i els diferents grups d’intervenció implicats en la resolució d’emergències: Bombers de la Generalitat del parc de l’Ametlla de Mar i del parc de l’Hospitalet de l’Infant, els Mossos d’Esquadra, la Policia Local i el Servei d’Urgències Municipals (SUM).

Recursos utilitzats

Aquest simulacre ha permès comprovar el funcionament i la coordinació dels diferents efectius que han participat a l’exercici.

Pel que fa als recursos, s’han utilitzat dues dotacions de bombers, una unitat de la Policia Local, dues dotacions dels Mossos, dues ambulàncies del Servei d’Urgències Municipal, una embarcació del Club Nàutic i una altra dels Bombers.

Pla d’autoprotecció

L’objectiu d’un Pla d’autoprotecció és planificar totes les activitats de seguretat referents a les emergències al port. El simulacre fet avui s’emmarca com una de les actuacions previstes en el Pla d’autoprotecció del port de l’Ametlla de Mar.

Nota de premsa (PDF)