Bloc PTOP » El conseller Nadal visita el nou aparcament de camions de Castellar del Vallès


  • 18:49
  • 0

El conseller Nadal visita el nou aparcament de camions de Castellar del Vallès

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha visitat avui el nou aparcament de vehicles pesants de Castellar del Vallès, coincidint amb la seva entrada en funcionament. La nova àrea:

• Abasta una superfície rectangular de 15.400 m2, amb entrada i sortida des del carrer de la Segarra i sentit únic de circulació

• Ofereix 126 places per a l’estacionament de camions de fins a 17 metres de longitud

• Se situa al polígon industrial Pla de la Bruguera, entre el carrer del Berguedà, de la Segarra, del Solsonès i del Maresme

• Disposa de sistemes de videovigilància i de detecció d’intrusos, per a millorar la seguretat en l’estacionament i circulació de vehicles pesants

• És el primer aparcament de camions gestionat directament per CIMALSA

• Ha comportat una inversió d’1,8 MEUR

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, han visitat avui el nou aparcament de vehicles pesants construït en aquest municipi, que es va posar en funcionament ahir.

El nou pàrquing de camions, situat en una àrea industrial, donarà servei a aquest municipi del Vallès Occidental i al seu entorn més immediat. La nova àrea dóna resposta a la necessitat d’espais condicionats i segurs per a l’estacionament de vehicles pesants.

A més, permetrà alliberar el nucli urbà del trànsit de camions, i canalitzar la circulació de vehicles pesants a les àrees industrials, més allunyades del centre urbà, amb l’objectiu de potenciar la seguretat.

Les obres, que es van iniciar el passat mes de maig, han comportat una inversió global d’1,8 MEUR.

L’actuació forma part d’un programa que té en marxa el Govern per a la creació de noves àrees d’aparcament de vehicles pesants, per a facilitar espais vigilats i condicionats per a aquests usos i alliberar els nuclis urbans d’aquest tipus de trànsit. En aquest sentit, el juliol passat es va estrenar l’ampliació i millora de l’aparcament de camions del polígon El Segre de Lleida, i actualment s’estan redactant els projectes per a implantar nous aparcaments a Tàrrega, Palau-solità i Plegamans, Vilafranca del Penedès i Terrassa, entre d’altres.

126 places i 15.400 m2

Els treballs de construcció del nou aparcament han inclòs el condicionament d’una àrea de 15.400 m2 situada al polígon industrial del Pla de la Bruguera, entre els carrer del Berguedà, el carrer de la Segarra, el carrer del Solsonès i el carrer del Maresme.

L’aparcament disposa en total de 126 places per a l’estacionament de vehicles de gran tonatge de fins a 17 metres de longitud, distribuïdes a partir d’una illa central envoltada per un vial que serà de sentit únic. L’entrada i sortida dels camions es farà pel carrer de la Segarra, per dos punts amb barrera independents.

Videovigilància i detecció d’intrusos

L’actuació s’ha completat amb la instal.lació d’una xarxa de videovigilància, amb una central de comandament ubicada en un nou recinte edificat d’una sola planta on se situarà el personal, just al costat dels accessos. L’aparcament comptarà amb vigilància 24 hores els 365 dies de l’any.

D’altra banda, s’ha col.locat una tanca perimetral amb sistema de detecció d’intrusos i s’ha instal.lat la xarxa contra incendis, que inclou, entre d’altres elements, un dipòsit soterrat de 150 m3. També s’ha construït un altre dipòsit soterrat destinat a la separació d’hidrocarburs de les aigües provinents del drenatge de la plataforma de l’aparcament.

CIMALSA, el gestor

L’aparcament de camions de Castellar del Vallès serà el primer gestionat per CIMALSA. Així, CIMALSA contractarà la vigilància de l’aparcament i l’explotació de les instal.lacions, aprofitant l’experiència que aquesta empresa pública disposa en la gestió de centres de mercaderies.

Per tal de donar-lo a conèixer entre transportistes i empreses del municipi, CIMALSA, en col.laboració amb l’Ajuntament de Castellar, ha elaborat una campanya de difusió del nou aparcament. Un cop es cobreixin les necessitats del municipi, l’aparcament s’obrirà a altres empreses o transportistes de poblacions de l’entorn més proper.

CIMALSA és l’empresa pública de la Generalitat dedicada a la promoció i gestió de centrals i infraestructures logístiques. Això inclou la gestió d’instal.lacions vinculades al transport de mercaderies, de manera que aquest aparcament de camions forma part del seu objecte social. Per això, la Direcció General del Transport Terrestre de la Generalitat va encomanar-li la gestió d’aquest pàrquing a finals del 2009.

Actualment CIMALSA està gestionant les Centrals Integrals de Mercaderies CIM Vallès (Sta Perpètua de Mogoda), CIM Lleida, CIM La Selva (Riudellots de la Selva / Vilobí d’Onyar), CIM el Camp (Reus / Tarragona / La Canonja), LOGIS Bages (Sallent) i LOGIS Empordà (El Far d’Empordà / Vilamalla). Només el CIM Vallès disposa actualment d’un aparcament de camions que és de titularitat privada. A partir dels resultats d’aquesta experiència, CIMALSA analitzarà la possibilitat de gestionar altres aparcaments de vehicles pesants dins dels seus propis centres o fora.

Nota de premsa

Imatge aèria

Visita del conseller i l’alcalde