Bloc PTOP » Rodalies de Catalunya incorpora des d’aquest dissabte una nova freqüència per hora i sentit a l’estació de Garraf


  • 13:00
  • 0

Rodalies de Catalunya incorpora des d’aquest dissabte una nova freqüència per hora i sentit a l’estació de Garraf

estacio_garraf

• L’estació de Garraf duplicarà l’oferta actual amb la incorporació d’una freqüència de pas, arribant als 2 trens cada hora per sentit en els serveis de la línia R2 sud

• Durant els caps de setmana del període estival, també s’incrementarà el servei de la R2 sud a l’estació de Platja de Castelldefels

Es duplica el servei a Garraf

A partir d’aquest dissabte 22 de maig, Rodalies de Catalunya amplia la seva freqüència de pas a l’estació de Garraf, una modificació que es mantindrà de manera permanent en els horaris de la línia R2 sud. La nova freqüència ofereix un tren cada 30 minuts per sentit, duplicant així el número de connexions de les que disposava fins ara l’estació de Garraf tant en sentit nord com sud. Aquesta millora se suma a l’oferta habitual de la línia R2 sud a aquesta estació, que ja compta amb un tren cada 15 minuts en el període d’hora punta.

Aquesta modificació permetrà disposar de dos trens per hora i sentit. D’aquesta manera l’estació comptarà cada dia amb 36 connexions en sentit sud, 16 més de les que aquesta estació disposava en aquest sentit, i un total de 39 trens diaris en sentit Barcelona, 20 més que en l’actualitat.

A més, des del dissabte 22 de maig i durant els caps de setmana del període estiuenc, Renfe amplia els horaris de la línia R2 sud de Rodalies a l’estació de Platja de Castelldefels. Aquest augment de freqüències té com a objectiu atendre la demanda que es genera durant aquest període a aquesta zona costera.

Més freqüències a Platja de Castelldefels a l’estiu

L’estació de Platja de Castelldefels de la línia R2 sud (Sant Vicenç de Calders- Estació de França), augmentarà la seva oferta actual amb 17 trens més durant els caps de setmana i festius dels propers mesos de maig, juny, juliol, agost i setembre.

Les noves parades es realitzaran tant en els serveis direcció Barcelona com en direcció sud el que permetrà facilitar els desplaçament cap a les estacions costaneres d’aquesta línia. En direcció sud, entre les 10.00 i les 13.00 hores s’incorporen 8 noves freqüències de pas que permetran facilitar el trasllat cap a la costa, i en direcció Barcelona seran un total de 9 noves freqüències entre les 16.00 i les 20.00 hores, el que significarà duplicar el número de trens en aquesta franja horària per la tornada cap Barcelona al vespre. D’aquesta manera, s’arribarà a una freqüència de pas de quatre trens per hora, amb l’objectiu de facilitar el retorn dels clients que s’han desplaçat fins les platges d’aquesta població.

Millores en el servei

Aquestes millores horàries, responen al compromís de Rodalies de Catalunya de facilitar la mobilitat dels viatgers i els seus desplaçament arreu de la xarxa i se sumen al pla de millores que està implantant tant a la informació com en les freqüències i ampliacions dels serveis.

En aquest sentit, el passat mes d’abril es milloraven també freqüències a l’R2 Nord amb el nou servei que a les 5.30 arriba a l’aeroport i s’implantaven també dos trens per sentit i hora els caps de setmana entre Vilafranca i Martorell, així com nous serveis en l’últim trajecte de la nit a l’R2 i l’ R4.