Bloc PTOP » El CESDA aconsegueix la titulació oficial universitària de GRAU en Pilot d’Aviació Comercial i Operacions Aèries


  • 18:58
  • 0

El CESDA aconsegueix la titulació oficial universitària de GRAU en Pilot d’Aviació Comercial i Operacions Aèries

cesda-1pEl Centre d’Estudis Superiors de l’Aviació de Reus (CESDA) ha superat amb èxit el procés de verificació i obtenció del Títol Oficial de Grau en Pilot d’Aviació Comercial i Operacions Aèries. D’aquesta manera, es converteix en el primer i únic centre a tot l’Estat en oferir als seus alumnes una titulació universitària oficial per a la formació de pilots. És també una important fita en el reconeixement professional de la carrera de pilot comercial ja que mai abans els estudis de formació de pilot comercial havien estat reconeguts de manera oficial pel Ministerio d’Educación.

El Centre d’Estudis Superiors de l’Aviació, CESDA, ha obtingut el Títol Oficial de Grau en Pilot d’Aviació Comercial i Operacions Aèries. D’aquesta manera, passa a ser el primer i, de moment, l’únic centre de formació universitària a Espanya en oferir una titulació oficial de grau pels estudis de pilot d’aviació comercial. Està previst que el nou grau comenci el proper curs 2010-2011.

Els estudiants que hagin obtingut el graduat del CESDA fins ara podran obtenir el títol oficial mitjançant un procés de convalidació que es posarà en marxa també a partir del curs que ve.

La creació del grau representa un avenç molt important per als futurs titulats i pel sector, ja que reconeix i equipara els estudis de pilot als de qualsevol altra titulació oficial. Això permet l’accés a la funció pública, així com a altres activitats professionals per les quals és imprescindible disposar d’una titulació oficial. També esdevé un plus valorat per la majoria de companyies d’aviació.

El pla d’estudis del nou Grau combina estudis tècnics de navegació, meteorologia i aeronàutica i de gestió, com ara psicologia, màrqueting o dret, amb una càrrega lectiva de 240 crèdits ECTS. El contingut lectiu s’estructura en un pla d’estudis universitari de quatre anys de duració.

Una dècada de formació

Actualment, al CESDA també es poden cursar estudis propis universitaris de Graduat Superior en Aviació Comercial, Pilot de Transport de Línia Aèria, i de Graduat superior en Gestió d’Empreses Aeronàutiques i Operacions Aèries.

Aquest centre d’estudis va iniciar la seva activitat l’any 2001 i el juliol de 2005 es va graduar la primera promoció d’alumnes amb el títol de Graduat Superior en Aviació Comercial, Pilot de Transport de Línia Aèria.

El CESDA està gestionat per la Fundació Rego, formada per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Reus, el Col•legi Oficial de Pilots d’Aviació Comercial i la Universitat Rovira i Virgili. Les seves instal•lacions estan ubicades al costat de l’aeroport de Reus.

Precisament avui s’ha celebrat l’acte de graduació dels alumnes de la sisena promoció. Amb aquests seran ja més de 160 alumnes graduats al CESDA en el Graduat Superior en Aviació Comercial, Pilot de Transport de Línia Aèria.

Nota de premsa

Imatge de Cesda

Imatge de Cesda 2