Bloc PTOP » El conseller Nadal participa en l’acte d’inauguració del Cycle & Walking Tourism Congress Costa Brava a Palafrugell


  • 14:30
  • 0

El conseller Nadal participa en l’acte d’inauguració del Cycle & Walking Tourism Congress Costa Brava a Palafrugell

congresbicicletahcEl Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha obert l’acte acompanyat de l’alcalde de Palafrugell, Sergi Sabrià i del Director del Congrés, Xavier Corominas. També han estat presents l’Alcalde de Begur, Joan Català; l’alcalde de Pals, Joan Silvestre; i Esteve Tomàs, Director del Programa per la Mobilitat i Grans Infraestructures del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya.

Durant l’acte d’inauguració s’ha fet entrega dels premis Bicicat; guardons concedits a persones que han treballat tenaçment per la promoció de l’ús de la bicicleta.

Els guanyadors d’aquesta segona edició dels premis han estat: Bet Font, coordinadora i impulsora de l’Intergrup de Suport a la Bicicleta del Parlament de Catalunya; Sol Otero, propietària de la mítica botiga Ciclos Otero i promotora de diversos programes per ajudar al foment de la bicicleta, i Daniel Eritja, Membre de l’agrupació d’Usuaris d’Amics de la Bici de Barcelona un dels pares del cicloturisme i vice-president de la European Cyclist Federation i ha participat en la planificació del Velocuty l’any 18997 a Barcelona.

En la primera jornada del congrés s’han aplegat prop de 230 assistents provinents d’empreses molt diverses, entitats, associacions, l’administració pública i particulars interessats en el cicloturisme. S’han presentat 15 comunicacions vinculades al món de la BTT, del cicloturisme i de les rutes, on s’han mostrat nous projectes i serveis.

Demà continuarà el congrés aprofundint sobre el caminar, on es comptarà amb les intervencions de Santiago López Piñeiro, Cap d’Àrea de Turisme Esportiu i Natura de Turespaña; Jaume Font, Subdirector General de Programació Turística de la Generalitat de Catalunya; Josep Maria Peixó Vicepresident 3r de la FEEC; i Ester Sabadell, alpinista i càmera de Muntanya membre de l’equip de Al Filo de lo Imposible. I el cap de setmana continuarà amb altres activitats, la Festa del Cycle Chic, el Cycle Touring Film Festival, el dia Europeu de les Vies Verdes i la II Volta Cicloesportiva Les Gavarres que posarà el punt i final a la segona edició del congrés.