Bloc PTOP » El DPTOP inicia els treballs d’extracció de les embarcacions enfonsades als Canals de Santa Margarida de Roses


  • 16:14
  • 0

El DPTOP inicia els treballs d’extracció de les embarcacions enfonsades als Canals de Santa Margarida de Roses

sin-titulo-1-copiaEl Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat aquesta setmana els treballs d’extracció de les embaracions enfonsades als Canals de Santa Margarida de Roses. L’actuació, que té un termini de tres setmanes, també inclourà el desballestament dels vaixells, el reciclatge de les peces i l’abalisament dels canals. D’altra banda, durant aquest estiu s’ha reparat el paviment del moll adossat del dic de recer de la bocana dels canals, per tal de millorar la funcionalitat i la seguretat de la marina. El conjunt de l’actuació té un cost de 84.000 euros.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat aquesta setmana els primers treballs d’extracció de les embarcacions enfonsades als Canals de Santa Margarida de Roses. En total, s’han inventariat un total de 16 embarcacions a extreure, entre les zones de Port Canadell, Port Rodó i el Gran Canal.

Els treballs consistiran principalment en l’enretirada de les embracions enfonsades i d’altres objectes trobats mitjançant grues, i el posterior desballestament dels vaixells. D’altra banda, es preveu el reciclatge i el lliurament dels residus corresponents als abocadors autoritzats. Els treballs d’enretirada dels vaixells tindran un cost de 33.500 euros.

Un cop nets els canals, d’aquí unes tres setmanes, es procedirà a l’abalisament de la zona del canal, per tal de millorar les condicions de seguretat de la marina. Aquesta actuació té un pressupost de 43.000 euros.

Millora del paviment del moll

D’altra banda, aquest estiu el DPTOP ha finançat actuacions de millora als canals, per tal de garantir la seguretat i la funcionalitat de la marina, tant pels vianants com pels navegants. Els treballs han consistit en la reparació del paviment del moll adossat al dic de recer de la bocana dels canals, on hi havia algunes esquerdes. L’actuació va finalitzar el passat mes d’agost i ha tingut un cost de 7.500 euros.

Nota de premsa