Bloc PTOP » El president Montilla inaugura la nova terminal de contenidors del Port de Tarragona


  • 18:17
  • 0

El president Montilla inaugura la nova terminal de contenidors del Port de Tarragona

  • Destaca que la terminal generarà uns 2.000 llocs de treball directes i indirectes al llarg dels propers anys
  • Assenyala que la nova terminal “reforça una infraestructura logística de primer ordre en la confluència de l’Eix Mediterrani i l’Eix Ebre”
  • Com a gest simbòlic dos dies després de la signatura del traspàs del servei de regionals a la Generalitat de Catalunya, el president s’ha desplaçat fins a Tarragona en un tren regional que cobreix la línia Barcelona-Tortosa

sin-titulo-1-copia2El president de la Generalitat, José Montilla, ha inaugurat aquesta tarda la nova terminal de contenidors del Port de Tarragona acompanyat del ministre de Foment, José Blanco i del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal. Durant la seva intervenció ha destacat l’actuació com una manera de plantar cara a la crisi i fomentar la competitivitat al conjunt del territori català. “Plantem cara a la crisi de la millor manera possible; creant llocs de treball, i no pas pocs. Aquesta terminal té l’objectiu de generar uns 2.000 llocs de treball directes i indirectes al llarg dels propers anys”, ha afirmat.

Pel president “això són dues mil bones raons, dues mil bones notícies, que són possibles gràcies a la col·laboració entre el sector públic i el sector privat”. “I que demostren que fem el mateix esforç de lluita contra la crisi, a Tarragona, que a l’Àrea metropolitana o a la resta de territoris”, ha reblat.

La nova terminal permetrà consolidar al Port de Tarragona com a base logística intermodal. Aquesta funció li permet oferir suport a d’altres plataformes logístiques de la seva àrea d’influència, als sectors econòmics que hi operen i impulsar noves activitats per al futur. Un nou motor econòmic que en paraules del president confirma que “els governs d’Espanya i de Catalunya no s’obliden de ningú, perquè sabem que un país econòmicament equilibrat és un país socialment cohesionat. I per tant, més fort i preparat pel futur”.

Dossier informatiu