Bloc PTOP » El DPTOP publica les bases de la propera convocatòria d’ajuts per a neteja de carreteres afectades per nevades


  • 11:56
  • 0

El DPTOP publica les bases de la propera convocatòria d’ajuts per a neteja de carreteres afectades per nevades

El DOGC publica avui les bases reguladores de la propera convocatòria d’ajuts destinats als ajuntaments de comarques i zones de muntanya per a la neteja de carreteres afectades per nevades. El DPTOP preveu obrir aquesta convocatòria de subvencions el segon trimestre de l’any vinent, amb un import aproximat de 309.000 euros. Entre les novetats que s’introduiran en la propera convocatòria hi ha el finançament de les actuacions de neteja fetes durant la temporada de neu que haurà tot just acabat, és a dir, la 2010-2011.

El DPTOP concedeix regularment subvencions destinades als ajuntaments situats a comarques i zones de muntanya per finançar actuacions de neteja de carreteres municipals afectades per nevades. Aquests ajuts tenen per objectiu donar suport econòmic a uns municipis que han de fer front al sobreesforç de mantenir la seva xarxa viària en condicions adequades per a la circulació en un clima propens a les nevades, que deteriora les carreteres més ràpidament i fa que sovint quedin obstaculitzades.

Les actuacions que es poden acollir a aquestes subvencions són els treballs de neteja de les carreteres i vies de comunicació locals afectades en cas de nevada, per tal de facilitar la circulació de vehicles i contribuir a la millora de la seguretat viària en aquests punts.

Avui, el DOGC publica les bases que regularan la convocatòria d’ajuts, que es preveu obrir el segon trimestre de l’any vinent, amb un import aproximat de 309.000 euros. Amb aquesta convocatòria, es donarà una nova orientació a l’atorgament d’aquests ajuts, atès que es finançaran les tasques de neteja de la temporada de neu que haurà tot just acabat, és a dir, la 2010-2011. Aquest fet permetrà intervenir més eficaçment allà on s’hagi produït un deteriorament més gran de la xarxa viària.

Més pes dels criteris geogràfics i de la despesa

Igualment, les bases reguladores estableixen uns nous criteris de valoració, fonamentats en dades més objectives, com són l’altitud del municipi respecte el nivell del mar, el número de nuclis de població que té, l’extensió del terme municipal i la despesa real justificada en el moment de presentar la sol•licitud. La meitat de l’import pressupostat en la convocatòria s’atorgarà en base als criteris geogràfics i l’altra meitat, en funció de la despesa realitzada.

Podran sol•licitar aquestes subvencions els ajuntaments de les comarques i zones de muntanya. Es consideren comarques de muntanya l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i la Val d’Aran. Uns altres 136 municipis catalans considerats individualment estan situats en zones declarades de muntanya. També poden sol•licitar aquests ajuts els consells comarcals que hagin assumit íntegrament la prestació del servei de neteja per compte dels municipis.

Nota de premsa (pdf)