Bloc PTOP » Rodalies de Catalunya millora l’accés a La Molina amb el nou “Tren Blanc”


 • 10:15
 • 1

Rodalies de Catalunya millora l’accés a La Molina amb el nou “Tren Blanc”

 • A partir del 8 de gener comença a circular per primera vegada el “Tren Blanc”, una nova freqüència que enllaça Barcelona amb La Molina durant els caps de setmana de la temporada d’esquí
 • El nou servei sortirà de Barcelona a primera hora del matí per tornar de La Molina a última hora de la tarda

A partir del proper dissabte 8 de gener, Rodalies de Catalunya posa en marxa el “Tren Blanc”, un nou servei que realitzarà per primera vegada el trajecte Barcelona-La Molina durant els caps de setmana i dies festius per tal de facilitar la mobilitat dels usuaris que practiquin esports de neu.

El tren sortirà de Barcelona-Plaça de Catalunya a les 6.10h i arribarà a La Molina a les 8.43h. Per tal de poder gaudir de les activitats tot el dia, aquest tren realitzarà la tornada des de La Molina a les 17.50h, amb arribada a Barcelona-Plaça de Catalunya a les 20.26h.

Aquest nou servei estarà en funcionament durant la temporada d’esquí, fins a 25 d’abril vinent. El tren efectuarà parada també a L’Hospitalet de Llobregat, Granollers-Canovelles, Vic, Ripoll i Ribes de Freser. En aquesta estació, els viatgers també disposen d’enllaç amb el Cremallera per pujar a la Vall de Núria.

Augment de serveis i homogeneïtzació de freqüències en període nocturn

D’altra banda, des del passat 19 de desembre s’ha reajustat l’horari als serveis de Rodalies de Catalunya amb l’objectiu d’evitar intervals de pas de trens superiors als 30 minuts a partir de les 22 hores. Per fer-ho, s’homogeneïtzen les freqüències i intervals de pas en un tren cada mitja hora des de les 22h fins a la fi del servei.

Aquesta modificació de serveis, prevista en el Pla d’Acció 2010-2012, ha suposat un increment de 10 trens en el nombre de circulacions de les línies R1, R2 (nord i sud) i R4 de Rodalies, des del 19 de desembre passat.

Un comentari en aquest article

 1. xavi ha respost el 08 Gen 2011 a les 17:15

  Bona iniciativa aquesta, felicitats, aquesta línia està molt desaprofitada, se li hauria de treure més suc, esperem que algun dia disposem d’un veritable Pirineu Express, com tenen a la resta de països europeus, les claus serien les següents:

  - Tots els trens de la línia més ràpids (+ velocitat) i així fer-lo competitiu amb el vehicle privat.
  - Els Trens més enllà de Vic, haurien de ser més còmodes, no rodalies o antigues UT440, s’haurien d’incorporar trens UT448, UT449 o similar.
  - Estacions més arregaldes (netes, cuidades, + il.luminació, jardineres…) i no mig abandonades.
  - Realitzar diversos serveis al dia locals per a les poblacions del Pirineu, és a dir, RIPOLL-PUIGCERDÀ-RIPOLL, on també s’hi podria afegir un tren turístic fent aquest fantàstic recorregut (tipus tren dels llacs).
  La línia podria tenir nom propi (Pirineu Express, per exemple), colors especials dels trens i fins i tot web pròpia, s’hauria de buscar la col.laboració de totes les pistes d’SKI i dels sectors turístics de la Cerdanya i del Ripollès.

  Amb el que ha costat fer l’inútil túnel del Roc d’Hui o el pas subterrani de Queralbs del Cremallera de Núria, es podia haver fet tot això.

  Salutacions,
  Xavi