Bloc PTOP » Afectacions al trànsit i al transport per obres


Afectacions al trànsit i al transport per obres

22 de febrer

Es tanca al trànsit l’accés a la ronda Oest de Sabadell des de la C-58 per obres

Les obres de perllongament de la ronda Oest de Sabadell comportaran a partir de dijous vinent, 24 de febrer, el tall a la circulació del ramal d’accés a aquesta via des de la C-58 venint de Barcelona (sortida Sabadell Nord). Els vehicles es desviaran per un itinerari alternatiu des l’accés de Sant Quirze del Vallès centre passant per la zona de Can Gambús, per un període de cinc mesos.

Les obres de perllongament de la ronda Oest de Sabadell comportaran restriccions de trànsit a partir de dijous, 24 de febrer, durant un període de cinc mesos. En concret, les tasques de construcció d’una rotonda en la confluència entre aquesta via i l’N-150 requeriran el tancament a la circulació del ramal que dóna accés a la ronda des de la C-58 venint de Barcelona (accés Sabadell nord).

En conseqüència, els vehicles es desviaran per un itinerari alternatiu des de l’accés de Sant Quirze del Vallès centre passant per la zona de Can Gambús.

Millora de la mobilitat

El Departament de Territori i Sostenibilitat té en execució les obres que permetran perllongar la ronda Oest de Sabadell, que actualment discorre entre la C-58 i l’N-150, fins a la carretera de Matadepera (BV-1248). Els treballs consisteixen en la construcció d’un nou tram de ronda de tres quilòmetres de longitud i compten amb un pressupost de 60,7 MEUR. Aquesta actuació té com a objectius millorar la mobilitat i afavorir la seguretat i la fluïdesa de la circulació, ja que permetrà alleugerir de trànsit l’interior del municipi. Es preveu que l’obra conclogui l’estiu vinent.

28 de gener

La carretera TV-3143 patirà restriccions de trànsit a Riudoms per obres de millora

Les obres de millora al drenatge que el Departament de Territori i Sostenibilitat durà a terme a la TV-3143 a Riudoms comportaran restriccions de trànsit en aquesta carretera a partir de dilluns vinent, 31 de gener.

En concret, les tasques de condicionament d’un pas que creua la riera de Riudoms requereixen el tancament de la via en aquest punt, fins al 15 d’abril. Les rutes alternatives a aquesta via corresponen a les carreteres T-310, T-314 i TV-3103.

Tant les restriccions al trànsit com els itineraris alternatius estaran convenientment senyalitzats, mitjançant cartells informatius i operaris senyalistes.

26 de gener

La C-35 patirà restriccions de trànsit entre Fogars de la Selva i Maçanet de la Selva

Les obres de rehabilitació que es duran a terme al pont sobre la riera de Santa Coloma de la C-35 comportaran restriccions de trànsit entre Fogars de la Selva i Maçanet de la Selva, a partir de demà, 27 de gener, i durant cinc setmanes.

Les obres de rehabilitació del pont de la C-35 sobre la riera de Santa Coloma que durà a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat a partir de demà, 27 de gener, comportaran restriccions de trànsit, fins a principis de març.

En aquest tram, entre els termes de Fogars de la Selva i Maçanet de la Selva, la carretera compta amb dues calçades separades, una per sentit, amb un carril de circulació cadascuna. El pont on es treballarà se situa a la calçada dreta (sentit cap al nucli de Maçanet de la Selva).

Les tasques que s’executaran requereixen el tancament al trànsit d’aquesta calçada, de manera que es vehicularà la circulació per la calçada esquerra, donant pas alternatiu als vehicles. El trànsit estarà regulat mitjançant semàfors i operaris senyalistes.

7 de gener 2011

Es talla al trànsit el carrer de Sarajevo de Sabadell per les obres de la ronda Oest

Les obres de perllongament de la ronda Oest de Sabadell comportaran a partir de dimarts vinent, 11 de gener, el tall al trànsit del carrer de Sarajevo, entre els carrers de Copenhaguen i de Walter Benjamin, fins a l’abril vinent. Com a conseqüència del tall a la circulació, els vehicles es desviaran per itineraris alternatius a través dels carrers adjacents.

Els treballs de perllongament de la ronda Oest de Sabadell comportaran restriccions de trànsit a partir de dimarts, 11 de gener, fins a l’abril vinent. En concret, les tasques de construcció d’un tram del túnel artificial i del pas inferior sota les vies del ferrocarril (Renfe) de la futura ronda, requeriran del tall al trànsit del carrer de Sarajevo, entre els carrers de Copenhaguen i de Walter Benjamin.

En conseqüència, els vehicles es desviaran per uns itineraris alternatius, a través dels carrers adjacents (veure plànol). D’altra banda, també es modificarà el recorregut de la línia d’autobús urbana L9 i se’n reubicaran provisionalment les parades.

Millora de la mobilitat

El Departament de Territori i Sostenibilitat té en plena execució les obres de perllongament de la ronda Oest de Sabadell, que compta amb una inversió de 60,7 MEUR. Els treballs consisteixen en la construcció d’un nou tram de ronda de tres quilòmetres de longitud, des de l’N-150, on finalitza actualment, fins a la carretera de Matadepera (BV-1248). Aquesta actuació millorarà la mobilitat i afavorirà la seguretat i la fluïdesa de la circulació, ja que permetrà alleugerir de trànsit l’interior del municipi.

Les obres van començar el juny del 2008 i conclouran l’estiu vinent. Fins al moment, s’ha dut a terme el 65% del moviment de terres i el 85% de les obres de drenatge transversal. Pel que fa a les estructures, s’han finalitzat tres dels sis ponts inclosos en l’actuació i estan en construcció dos. D’altra banda, s’estan executant diferents trams del túnel artificial, de 300 metres de longitud, i del pas inferior sota les vies del ferrocarril, de 41 metres.

11 de novembre

Restriccions de trànsit per obres a l’enllaç de Palamós est de la C-31

Els treballs de desdoblament que es duen a terme a la C-31 entre Palamós i Platja d’Aro comportaran, a partir de dilluns vinent, 15 de novembre, restriccions de trànsit a l’enllaç de Palamós est. Les tasques per a remodelar i adaptar aquest accés requeriran el tancament de l’entrada a Palamós est venint de Palafrugell i de la sortida des de Palamós cap a Calonge. Aquestes afectacions conclouran durant l’hivern vinent.

Els vehicles tindran com a alternatives:

  • Per al moviment d’entrada a Palamós est venint de Palafrugell, els vehicles tenen l’enllaç de Palamós oest, des del qual poden accedir al municipi o fer un canvi de sentit.
  • Per a la sortida cap a Calonge i Platja d’Aro, els vehicles podran dur a terme un canvi de sentit per mitjà de l’enllaç següent, el de Platja de Castell i Vall-llobrega o bé accedir a la C-31 des de l’enllaç de Palamós oest.

Els moviments locals dels vehicles entre la zona de Vilarroma (barri del Tennis) i el nucli urbà de Palamós, per als dos sentits de la circulació, funcionaran com ara. El gener vinent, es preveuen desviaments de trànsit en aquest punt, dels quals s’informarà oportunament. Finalment, cal indicar que durant tota l’actuació es garantirà el pas dels vianants entre aquest àmbit i el nucli de Palamós.

Les afectacions i desviaments de trànsit estaran convenientment senyalitzats.

27 d’octubre

La BP-4653 patirà restriccions de trànsit entre Prats de Lluçanès i Santa Creu de Jutglar (Olost)

Les obres que el DPTOP du a terme per a millorar l’itinerari entre Olost i Olvan comportaran, a partir de demà, 28 d’octubre, restriccions de trànsit a la BP-4653 entre Prats de Lluçanès i el nucli de Santa Creu de Jutglar (Olost), durant un termini de 12 mesos. Els treballs comportaran el tancament de la carretera i el desviament del trànsit general per la B-432.

Millora del recorregut Olost-Olvan

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques té en marxa les obres de condicionament de l’itinerari entre els municipis d’Olost i Olvan, que permetran millorar substancialment les comunicacions en aquest àmbit, així com la connexió entre l’Eix Transversal i l’Eix del Llobregat. Aquests treballs compten amb una inversió de 31,2 MEUR.

Les obres abasten una longitud de 21,8 quilòmetres, entre els termes municipals d’Olost, Lluçà, Sant Martí d’Albars, Prats de Lluçanès, Santa Maria de Merlès, Sagàs i Olvan. En la major part del recorregut, l’actuació significa la construcció d’una nova carretera amb petites variants de traçat que seguiran el corredor de les carreteres actuals. En la resta del recorregut, s’eixamplarà la calçada existent.

Restriccions de trànsit

A partir de demà, 28 d’octubre, els treballs de moviment de terres i execució de camins per a desviaments comportaran restriccions de trànsit a la carretera BP-4653, entre Prats de Lluçanès i el nucli de Santa Creu de Jutglar (Olost). L’execució dels treballs requerirà el tancament parcial de la carretera, en un tram de 2,5 quilòmetres, durant un període de 12 mesos.

La via alternativa per al trànsit entre aquests nuclis és la formada per la carretera B-432. Es garantirà el trànsit veïnal, el transport públic i serveis d’emergències en tot moment. Aquestes afectacions i els itineraris alternatius estaran convenientment senyalitzats.

D’altra banda, cal recordar que continuen les afectacions per obres en el tram de la C-154 entre Lluçà i Olvan, amb la previsió que a finals de tardor es reobri a la circulació el tram de Lluçà a Santa Maria de Merlès.

20 de setembre

Restriccions al carrer d’Hondures per l’inici de les obres de l’estació de La Sagrera de l’L9/L10

El carrer d’Hondures es tallarà al trànsit a partir de demà, 21 de setembre, i durant aproximadament dos anys, entre l’avinguda Meridiana i el carrer de Sant Antoni Maria Claret, per tal d’executar els treballs de construcció de la nova estació de l’L9/L10 de La Sagrera. Les restriccions tindran diverses fases amb els seus pertinent itineraris alternatius. Es tracta de l’estació que connectarà amb el túnel pròpiament d’aquesta línia. Pel que fa a l’estació de La Sagrera que ja funciona, correspon al vestíbul del carrer de Felip II, que formarà part en el futur del perllongament de l’L4 des de La Pau.

Les restriccions s’aniran produint per fases a partir de demà fins arribar a aquesta situació a mitjans d’octubre El Departament de Política Territorial i Obres Públiques va iniciar a principis de juliol els treballs previs a la construcció de l’estació de l’L9/L10 de La Sagrera a l’entorn del carrer d’Hondures, que han consistit en desviar alguns serveis afectats per l’actuació.

Ara, el desviament d’un col•lector en aquesta àrea obligarà a tallar el trànsit d’un tram del carrer d’Hondures, entre l’avinguda Meridiana i el carrer de Sant Antoni Maria Claret, a partir de demà, 21 de setembre. Així, els vehicles disposaran de doble sentit en el Passatge Coello, quedant interromput el trànsit rodat del carrer Hondures entre el Passatge Coello i el carrer Sant Antoni Maria Claret.

Una vegada desviat el col•lector, l’execució de les obres del pou de l’estació obligarà a tallar el carrer Sant Antoni Maria Claret a la cruïlla amb Hondures. Durant aquesta fase de l’obra per accedir al carrer Hondures i al carrer Sant Antoni Maria Claret entre Hondures i Garcilaso, els vehicles seran desviats pel carrer Garcilaso i el carrer Indústria.

Millores durant les obres

Durant l’execució dels treballs es portaran a terme un seguit d’actuacions de comú acord amb el Districte de Sant Andreu i els veïns de la zona que milloraran les condicions d’accessibilitat i seguretat de veïns i comerços:
- Increment d’il•luminació durant el període d’obres.
- Instal•lació de miralls parabòlics a les cantonades per a visualitzar el camp de gir amb antel•lació.
- Informació detallada als diferents comerços afectats per les ocupacions de les obres
- Es vetllarà per mantenir encaminaments de vianants el més amples possibles per reduir les molèsties de l’obra.
Quan acabin les obres, el tram de vial Hondures entre Sant Antoni Maria Claret-Meridiana quedarà convertir en zona de vianants.

S’inicia la construcció de la nova estació

L’estació del carrer d’Hondures que ara es comença a construir correspon pròpiament a l’estació l’L9/L10 de La Sagrera. Així, l’estació de La Sagrera que ara dóna servei a aquesta línia és la que es troba al carrer de Felip II, que en el futur formarà part del perllongament de l’L4 que connectarà amb La Pau.

En aquest sentit, inicialment el Govern va posar en funcionament l’estació de La Sagrera de Felip II per agilitzar l’arribada de l’L9/L10 fins a aquest nus de comunicació que actualment serveix també a l’L1 i l’L5, però quan es completi el túnel que comunica amb el tram central de l’L9/L10, aquesta estació es passarà a utilitzar per l’L4.

Així, l’intercanviador de La Sagrera serà en el futur un punt estratègic de comunicació de Barcelona, atès que permetrà la correspondència entre l’L9/L10, L1, L5, i, en el futur, Rodalies i L4.

La futura estació de La Sagrera de l’L9/L10

Les obres de l’estació de l’L9/L10 de La Sagrera del carrer d’Hondures comprenen la construcció d’un pou que delimitarà l’estació, d’una galeria de connexió entre el recinte del pou de l’estació i el túnel amb les andanes, de 24 metres de longitud aproximadament, la connexió amb el vestíbul comú de l’intercanviador, així com els recintes per a la ventilació i la sortida d’emergència .

Així, el vestíbul del carrer d’Hondures connectarà amb el vestíbul comú que donarà servei a l’L1, L5 i en el futur L4, que funcionarà com un gran intercanviador. Per això, l’estació de l’L9/L10 del carrer Hondures aprofitarà els accessos exteriors ja existents, que connecten amb l’intercanviador existent.
Pel que fa a la connexió entre el vestíbul del carrer d’Hondures i les andanes es farà mitjançant escales mecàniques i 2 ascensor.

A més, en aquesta estació, es construirà una entrada a peu pla des del carrer Hondures que donarà accés al vestíbul comú de trànsit cap a les línies de Rodalies i les de metro, complint així una petició veïnal.

21 de maig

La C-154 patirà restriccions de trànsit entre Lluçà i Olvan a partir de dimarts vinent

Les obres que el DPTOP du a terme per a millorar l’itinerari entre Olost i Olvan entraran la setmana vinent en una nova fase d’execució, que comportarà restriccions de trànsit a la C-154 entre Lluçà i Olvan, durant un termini de 12 mesos. Aquestes afectacions, que abastaran un tram de 14 quilòmetres, consistiran en el tancament de la carretera i el desviament del trànsit per itineraris alternatius.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques té en marxa les obres de condicionament de l’itinerari entre els municipis d’Olost i Olvan, que permetran millorar substancialment les comunicacions en aquest àmbit, així com la connexió entre l’Eix Transversal i l’Eix del Llobregat. Aquests treballs compten amb una inversió de 31,2 MEUR.

Les obres abasten una longitud de 21,8 quilòmetres, entre els termes municipals d’Olost, Lluçà, Sant Martí d’Albars, Prats de Lluçanès, Santa Maria de Merlès, Sagàs i Olvan. En la major part del recorregut, l’actuació significa la construcció d’una nova carretera amb petites variants de traçat que seguiran el corredor de les carreteres actuals. En la resta del recorregut, s’eixamplarà la calçada existent.

Els treballs van començar la primavera de l’any passat; en una primera fase, s’han dut a terme fora de la carretera i han consistit sobretot en els desviaments de serveis, desbrossament dels terrenys, obres de drenatge i moviments de terres.

Nova fase dels treballs

A partir de dimarts vinent, 25 de maig, les obres entren una nova fase d’execució, que afectarà la calçada i en conseqüència, implicarà restriccions a la circulació. Així, la C-154 quedarà tancada entre les interseccions amb les carreteres BV-4341 a Lluçà i BV-4347 a Olvan, durant un període de 12 mesos.

Per al trànsit de pas, els itineraris alternatius seran els següents:

• Recorregut Vic – Gironella, per la C-25 i la C-16.
• Prats de Lluçanès – Gironella per Navàs, amb la BV-4401 i la C-16.
• Santa Maria de Merlès – Gironella, per la BV-4406.
• Sagàs i la Quar – Gironella, per la carretera de la Guàrdia i Biure.

Tots aquests itineraris estan senyalitzats. Pel que fa al trànsit veïnal, cal indicar que quedarà garantit mitjançant una xarxa paral•lela de camins que s’han condicionat amb aquest propòsit, inclòs l’itinerari entre Santa Maria de Merlès i Sagàs. La comunicació d’aquests municipis amb Prats de Lluçanès quedarà assegurada mitjançant el condicionament d’un camí veïnal que enllaça la BV-4401 amb la BV-4406 al seu pas per Santa Maria de Merlès.

D’altra banda, es permetrà en tot moment la sortida dels veïns de la Quar, Sant Andreu de Sagàs i el carrer del Bonaire cap a la carretera de la Guàrdia o cap a Santa Maria de Merlès. Finalment, cal remarcar que el pont sobre la riera de Merlès romandrà obert al trànsit durant tota aquesta fase, per tal de garantir la connexió d’una banda a l’altra.