Tribuna d'arqueologia » El poblat ibèric del Turó de Ca n’Oliver (Segles VI – I aC). Balanç dels 25 anys de recerca i difusió


  • 13:10
  • 1

El poblat ibèric del Turó de Ca n’Oliver (Segles VI – I aC). Balanç dels 25 anys de recerca i difusió

Conferència: 20 d’abril de 2011

Autors: Joan Francès i Marc Guàrdia
Moderadora: Aurora Martín

L’any 2011 s’han complert 25 anys de la represa de les excavacions al jaciment ibèric del Turó de Ca n’Oliver (Cerdanyola del Vallès), iniciades per Josep Barberà durant la dècada dels cinquanta. Fins al moment s’han pogut constatar cinc grans moments constructius que abasten tot l’horitzó cultural ibèric, des de finals del segle VI aC fins al 50 aC. D’altra banda, els darrers treballs han permès delimitar l’extensió del poblat i documentar àmpliament les diverses reformes urbanes que s’hi van realitzar, així com la reorganització del sistema defensiu del poblat a partir de finals del segle VI aC i la documentació d’un ampli camp de sitges a l’exterior.

|Documentació relacionada al repositori CALAIX|

Un comentari en aquest article

  1. Jorge ha respost el 01 Jun 2012 a les 2:22

    Paulo Henrique Nunes Borges disse:O cartaz mostra como es interessante a Palentologia, porque es uma ciencia merecedora de ser divulgada en populars em geral. Ela tambem nos ajuda a compreender o passado da vida no planeta terra. Parabens ao grupo fossilis e a Secretaria Municipal de Cultura por mais essa parceria.

Deixa un comentari

*